Canan Karatay 'Faydalı' demişti, kanıtlandı! Çaya, kahveye karıştırıp tüketin

Canan Karatay 'Faydalı' demişti, kanıtlandı! Çaya, kahveye karıştırıp tüketin
Prof. Dr. Canan Karatay, bugün yine farklı bir öneriyle gündeme geldi. Yapılan araştırmalar, turpun ve tereyağının sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu ortaya koydu.

Turp, içerdiği antioksidanlar, potasyum ve kalsiyum sayesinde kalp hastalıklarına yakalanma ve yüksek tansiyon riskini azaltıyor. Ayrıca, içerdiği nitrat ile kan akışını düzenlemeye yardımcı oluyor. Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerisiyle birleşen turp tereyağı, soğuk kış günlerinde kahvaltıda tercih edilen bir lezzet haline geliyor. Özellikle Urfa ve Trabzon tereyağlarının tercih edilmesi, sağlık açısından daha faydalı olabileceğine dikkat çekiliyor.

65d86b23f974e2765d4832c6.webp

Prof. Dr. Karatay, tereyağının beyin için önemli bir kaynak olduğunu vurgulayarak, hakiki köy tereyağının tüketilmesini tavsiye ediyor. Yapılan araştırmalar, tereyağının kalp ve damar hastalıkları ile felce yol açmadığını, hatta günde bir yemek kaşığı tereyağı tüketmenin Tip 2 diyabet riskini azaltabileceğini gösteriyor.

65d86b23f974e2765d4832cc.webp

Ayrıca, Prof. Dr. Karatay'ın çay ve kahve üzerine önerileri de dikkat çekiyor. Şeker tüketmek istemeyenler için çaya tereyağı eklemek önerilirken, kahve severler için de tereyağlı kahve önerisi sunuluyor. Bu önerilerle birlikte zeytinyağı tüketiminin de önemli olduğunu belirten Karatay, sabah ve akşam birer kahve fincanı zeytinyağı içilmesinin sağlık açısından faydalı olabileceğini belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar