Bu öğünü kaçırmayan çocuklar en iyi üniversitelere gidiyor!

Bu öğünü kaçırmayan çocuklar en iyi üniversitelere gidiyor!
Uzman doktorlar tarafından çocuklar için kahvaltının altın değerinde olduğunu ve kesinlikle atlanmaması gerektiği açıklandı.

Çocukların beslenme düzeni, gelişimleri ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için son derece önemlidir. Özellikle okul çağındaki çocukların beslenme alışkanlıkları, fiziksel ve zihinsel gelişimleri üzerinde büyük etkiye sahiptir. Bu bağlamda, kahvaltının okul çağındaki çocuklar için büyük önem taşıdığı ve birçok açıdan olumlu etkiler sağladığı belirtiliyor.

pexels-emrah-tolu-2662875.jpg

Acıbadem Kent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aysel Açıkgözoğlu, çocukların beslenme konusunda bilgiler vererek, özellikle okul çağındaki çocukların beslenme ihtiyaçlarına dikkat çekti. Dr. Açıkgözoğlu, bu dönemde çocukların hızlı bir büyüme ve gelişme sürecinde olduğunu ve bu nedenle beslenmenin büyük önem taşıdığını vurguladı.

pexels-rama-khandkar-2113556.jpg

Beslenme programında temel besin maddelerine dikkat çeken Dr. Açıkgözoğlu, özellikle ekmek, tahıl, makarna gibi karbonhidrat kaynaklarının önemine değindi. Bu besinlerin çocukların beyin fonksiyonlarını ve fiziksel aktivitelerini destekleyerek okul başarılarını olumlu yönde etkilediğini belirtti. Ayrıca, meyve, sebze, süt ürünleri, et, tavuk, balık gibi besin gruplarının da çocukların sağlıklı bir şekilde büyümeleri ve gelişmeleri için gerekliliğine değindi.

pexels-foodie-factor-566566.jpg

Özellikle kahvaltının çocuklar için önemine vurgu yapan Dr. Açıkgözoğlu, kahvaltı yapmanın çocukların daha başarılı olmalarını, daha geç yorulmalarını ve özgüven sahibi olmalarını sağladığını belirtti. Ayrıca, kahvaltı yapan çocuklarda obezite görülme oranının düşük olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle, çocukların güne kahvaltı yaparak başlamalarının önemli olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar