Çanakkale'deki orman yangınında son durum ne? Bakan Yumaklı'dan açıklama

Çanakkale'deki orman yangınında son durum ne? Bakan Yumaklı'dan açıklama
Çanakkale'de orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ederken Bakan Yumaklı yangınla ilgili son durumu açıklayarak "En kötü senaryoya göre hazırlık yapılıyor." dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çanakkale'de çıkan orman yangınına 421 personel, 10 uçak, 26 helikopter, 68 arazöz ve iş makinesiyle müdahale edildiğini, Başkan Okay Memiş'in de bölgeye hareket ettiğini bildirdi.

aa-20230822-31971023-31971021-canakkalede-orman-yangini-cikti.jpg

AFAD'dan yapılan açıklamada, Çanakkale Damyeri mevkisi yakınlarındaki orman yangınına müdahale edildiği belirtildi.

Yangının, belediyeler ve özel idarelerden toplam 421 personel, 10 uçak, 26 helikopter, 68 arazöz ve iş makinesiyle söndürülmeye çalışıldığı ifade edildi.

KÖYLERE TAHLİYE

Orman yangını nedeniyle bölgedeki 6 köyün AFAD koordinasyonunda, jandarma ekiplerince tahliye edildiği, 3 köyde ise vatandaşları tahliye çalışmalarının sürdüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"AFAD Başkanı Vali Okay Memiş bölgeye intikal etmektedir. Yangın bölgesindeki çalışmalara destek vermek amacıyla Tekirdağ AFAD İl Müdürü ile ekibi bölgeye yönlendirilmiştir. Çan kara yolu tedbir amaçlı sivil araç trafiğine kapatılmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz."

aa-20230822-31971023-31971022-canakkalede-orman-yangini-cikti.jpg

KENT MERKEZİNİ DUMANLAR KAPLADI

Korkutucu boyuta ulaşan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken şehir merkezi adeta duman altında kaldı.

g2.jpg

BAKAN YUMAKLI: "EN KÖTÜ SENARYOYA GÖRE HAZIRLIK"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bütün güçlerimizi yerleşim yerlerini korumaya odaklamış durumdayız. Sevindirici tarafı, şu anda Kepez beldesi başta olmak üzere yangın Çanakkale şehrimizi şehir merkezini teğet geçer bir halde ilerliyor.”

fg.jpg

(Fotoğraf: Yaşar Gürsoy / Yeniçağ)

AFAD koordinasyonunda Orman Teşkilatı ve diğer kamu kurum kuruluşlarının yangınla mücadeleye destek verdiğini kaydeden Yumaklı, “En kötü senaryoya göre hazırlık yapılıyor. Çok spekülasyon yapıldığı için hemen söyleyeyim; devlet hastanesi ve üniversite teyakkuz halinde ama herhangi bir boşaltma söz konusu değil.

Dokuz köy için tedbir alındı, bunlardan altısı boşaltıldı. Kayadere, Damyeri, Belen, Ulupınar, Yağcılar ve Kalabaklı, bu altı köy boşaltıldı. İhtimalen de boşaltmaya hazır Aşağı Okçular, Taşlı Tarla ve Kızılcaören köyleri var. Sevindirici taraf, şu ana kadar çok şükür herhangi bir can kaybımız söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar