Çanakkale’de yeni sezonun ilk avı bereketli başladı

Çanakkale’de yeni sezonun ilk avı bereketli başladı
Çanakkale’de yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılan balıkçıların yüzünü, avlandıkları sardalya balıkları güldürdü.

Çalı Balıkçılık isimli gırgır teknesinin av sezonunun ilk dakikalarında denize bıraktığı ağlardan 5 ton sardalya balığı çıktı. 

Çanakkale'de yeni av sezonu için uğurlanan gırgır tekneleri, ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılmıştı. Kuzey Ege Denizi’ne avlanmaya giden Çalı Balıkçılık isimli gırgır teknesi, av sezonunun ilk dakikalarında ağlarını sardalya balığı için denize bıraktı. Gırgır teknesinin sahibi ve kaptanı Nadir Karabiber, balık bulucu radardan sardalya sürüsü tespit etti. Ardından da ağların denize bırakılması anlamına gelen ‘Mola’ anonsunu yaptı.

canakkalede-yeni-sezonun-ilk-balik-avi-bereketli-gecti-3373-dhaphoto3.jpg

Gırgır teknesinin tayfası, denizdeki ağları büyük bir heyecan ile güverteye çekti. Ağların haznesindeki sardalya balıkları görüldüğünde ise, tayfa büyük sevinç yaşadı. Haznede bulunan 5 ton sardalya balığı, vakumlama sistemiyle güverteye alındı. Ardından da kasalanarak, bir araca yüklenip balık hallerine gönderildi.   

canakkalede-yeni-sezonun-ilk-balik-avi-bereketli-gecti-3373-dhaphoto5.jpg

Çalı Balıkçılık isimli gırgır teknesinin sahibi ve kaptanı Nadir Karabiber, yeni av sezonuna çok çalışarak en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi. Av sezonunun ilk dakikalarında denk gelen kısmetleri için ağları denize bıraktıklarını belirten Nadir Karabiber, “Mutluyuz, umutluyuz. Allah’a şükürler olsun ekmeğimizi aldık, iyi başladık. Bu pandemi döneminde vatandaşa dünyanın tek doğal besini olan balığı ucuz şekilde yedirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

canakkalede-yeni-sezonun-ilk-balik-avi-bereketli-gecti-3373-dhaphoto10.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar