Can Atalay hakkındaki AYM’nin gerekçeli kararı Resmi Gazete’de

Can Atalay hakkındaki AYM’nin gerekçeli kararı Resmi Gazete’de
Anayasa Mahkemesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki gerekçeli kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) TİP milletvekili Can Atalay hakkındaki gerekçeli kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, Atalay’ın “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma”, “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiği belirtilirken, Yüksek Mahkemenin daha önce verdiği ihlal kararının gereğinin yerine getirilmediği de vurgulandı.

Ayrıca Yüksek Mahkemenin kararlarının yerine getirilmemesinin AYM kararlarının yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlayacağı hükmü ile çatışan bir durum olduğu belirtildi.

AYM’nin Gezi Davalısı hükümlüsü Atalay hakkında hak ihlali verdiği karara uyulmaması dolayısıyla yapılan 2. başvurunun gerekçeli kararında Atalay’ın “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma”, “kişi hürriyeti ve güvenliği” ve “ bireysel başvuruda bulunma” haklarının ihlal edildiği belirtildi. AYM’nin gerekçeli kararı, Yüksek Mahkeme üyelerinden Muammer Topal, İrfan Fidan ve Muhterem İnce’nin karşı oylarıyla ve diğer üyelerinin oy birliğiyle alındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar