Çalışma saatleri kısalacak mı? Bakan Işıkhan'dan dikkat çeken açıklama

Çalışma saatleri kısalacak mı? Bakan Işıkhan'dan dikkat çeken açıklama
Çalışma saatleri ile ilgili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Çalışma saatlerinin düşürülmesi konusundaki tartışmaların merakla beklenen açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, çalışma saatleri, ücretler, işçilerin refahı gibi kritik konuların bakanlık gündemlerinde önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

NTV'nin haberine göre, Bakan Işıkhan, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Ülkemizin büyümesine ve istihdamının artmasına katkı sağlamak bir yandan önceliğimizken, diğer yandan da çalışanlarımızın refahını artıracak ve güvenliğini koruyacak tedbirleri hassasiyetle uygulamaktayız. Çalışma süreleri, ücretler, iş sağlığı ve güvenliği, işçilerin refahı, kadın, çocuk ve gençlerin çalıştırılması, kayıt dışılık, işsizlik, istihdam ve iş gücü piyasası uygulamaları gibi konular gündemimizde önemli bir yere sahiptir" dedi.

Işıkhan, çalışma şartlarına ve ortamına ilişkin mevzuat hükümlerinin uygulanmasına dair araştırma, inceleme ve denetlemeyi kapsayan teftiş faaliyetlerinin bakanlık müfettişleri tarafından yerine getirildiğini vurguladı.

Bakanlık olarak işçilerin haklarına ve güvenli çalışma koşullarına büyük önem verdiklerini ifade eden Işıkhan, bu çerçevede yapılacak düzenlemelerin titizlikle ele alındığını belirtti. Çalışma saatlerinin 45 günden 40 güne düşürüleceği iddialarıyla ilgili ise Bakan, henüz resmi bir açıklama yapmazken, konunun üzerinde titizlikle durduklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar