Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan canlı yayında zam oranını açıkladı! Memur, SSK, Bağkur emeklisinin gözü bu haberdeydi

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan canlı yayında zam oranını açıkladı! Memur, SSK, Bağkur emeklisinin gözü bu haberdeydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası çalışmayan emeklilere Kasım ayında 5 bin liralık destek verileceğini açıklanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin yıl sonunda maaşlarına yapılacak zam oranıyla ilgili de konuştu.

Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olarak 5 bin lira verileceğini duyurmuştu.

ÇALIŞMAYAN EMEKLİYE 5 BİN LİRALIK İKRAMİYE KASIM AYINDA VERİLECEK

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması planlanan düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Kasım ayının 15’ine yakın bu ödemeyi yapacağız” dedi.

TRT Haber'e konuşan Işıkhan, "Hedefimiz geçim sıkıntısı yaşayan zor durumda olan emeklilerimize destek vermekti. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle de 5 bin lira tüm emeklilere yönelik tek seferlik ödenecek. Kasım ayının 15'ine yakın, ilk çeyreğinde bu ödemeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETLİYİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

Asgari ücrete yapılması beklenen zamma ilişkin de açıklamalarda bulunan Işıkhan, "Aralık ayı başlarında işçi işveren konfederasyonlarıyla bir araya geleceğiz. 6 ayı kapsayacak istişarelere başlayacağız. Hedefimiz şu çalışanlarımızı enflasyonu ezdirmeme ilkesi" dedi.

Işıkhan memur ve emeklilerin beklediği zam hakkında ise, "SSK, Bağ-Kur yüzde 38'e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerimiz yüzde 50’ye yakın bir artış olacağını öngörebiliyoruz" açıklamasını yaptı.

2 MİLYON EYT BAŞVURUSU SONUÇLANDI, 120 BİN DOSYA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Bakan Işıkhan, bugüne kadar 2 milyon EYT başvurusunun sonuçlandırıldığını ve sigortaya bildirildiğini söyledi.

120 bin dosyaya ilişkin çalışmaların ise devam ettiği bilgisini verdi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar