Muhalif Gazeteci Can Ataklı’dan Saray’ı şaşırtan sözler! Yıllar sonra ilk kez Erdoğan’ı açık açık destekledi

Muhalif Gazeteci Can Ataklı’dan Saray’ı şaşırtan sözler! Yıllar sonra ilk kez Erdoğan’ı açık açık destekledi
Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı, Youtube kanalındaki son programında İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaları yorumlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili tavrını takdir etmesi dikkat çekti.

İsrail ile Filistin arasındaki gerilim sürerken ilk günden itibaren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan her iki ülkeye de itidal çağrısında bulunup, Türkiye’nin müzakereler için arabuluculuk yapabileceğini açıklamıştı.

İktidarın eski Dış İşleri Bakanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Erdoğan’ın aksine İsrail’e yönelik sert açıklamalarda bulunmuştu.

Davutoğlu, “Bugün de görevde olsam, kayıtsız-şartsız Filistinlilere destek olur, Mescid-i Aksa'ya dönük saygısızlıkları görmezden gelmez, önlenmesi için her türlü çabayı gösterirdim” ifadelerini kullanmıştı.

Uzun yıllar iktidara muhalif olarak bilinen Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı’dan ise Erdoğan’a şaşırtan destek geldi.

Ataklı Youtube kanalındaki programda Davutoğlu’nun açıklamalarını eleştirerek, Erdoğan’ın tavrını takdir etti.

ERDOĞAN’IN EN DOĞRU HAREKETİ, DAVUTOĞLU OLSAYDI HALİMİZ HARAPTI

Ataklı, “Bu Türkiye’yi de savaşa sokabilecek dehşet bir olay. Bu açıdan bakınca Erdoğan’ın itidal tavsiye etmesi ve başarıp başaramayacağı önemli değil ama arabuluculuğa, iki taraf arasında ateşkesin sağlanması için çaba göstermesi bence en doğru hareket Türkiye, Davutoğlu falan gibi adamların elinde olsaydı, maazallah AKP’nin içinde olsaydı ya da Dış İşleri Bakanlığı gibi önemli bir makamı işgal ediyor olsaydı halimiz haraptı… Adam çıktı hemen Hamas ağlamaları bilmem ne! Git kardeşim işine… Ne dünyanın farkındasın ne de bir şeyin farkındasın. Hiç!” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar