Mehmet Şimşek kredi kartı borçlarının patlamasının sebebini açıkladı

Mehmet Şimşek kredi kartı borçlarının patlamasının sebebini açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartı borçlarındaki artışın gerçek sebebini tek tek açıkladı.

Asgari ücretle geçinmekte zorlanan vatandaş nakit para bulamayınca çareyi kredi kartında buldu. Kredi kartlarına olan borçlardaki artış yüzde 182'yi geçti, borçlar 1 yılda neredeyse 3 katına ulaştı. Bakan Şimşek kredi kartı borçlarının patlamasının sebebini açıkladı.

T24’te yer alan habere göre; CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever’in sorusunu yanıtlayan Şimşek “Türkiye’de son 21 yılda kaydedilen güçlü ekonomik büyüme performansı ve yapısal dönüşüm ile birlikte vatandaşlarımızın kredi kartı ve kredi kullanımlarında artış görülmüştür” dedi.

Şimşek, şöyle devam etti: Bu artışa rağmen hane halkı borcunun milli gelire oranı yüzde 11 seviyesindedir. Bu oran yaklaşık yüzde 57 seviyesinde hane halkı borçluluğu olan Avro Bölgesi ortalamasının oldukça altındadır. Önergede bahsi geçen kredi kartı ve kredi tutarlarına ilişkin veriler, BDDK ile Risk Merkezi internet adreslerinde yayınlanmakta ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Diğer taraftan enflasyonun orta vadede tek haneye düşürülmesi amacıyla, kademeli parasal sıkılaşmayı desteklemek üzere enflasyon hedefi ile uyumlu gelir politikası uygulanmaktadır. Ayrıca, deprem harcamaları dışındaki kamu harcamalarını rasyonalize edecek ve kamu tasarruflarını artıracak tedbirler alınmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar