Çaldıran'da taşımalı eğitime 1 gün ara verildi

Çaldıran'da taşımalı eğitime 1 gün ara verildi
Van Çaldıran ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle kırsal mahalle okulları ile taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Çaldıran Kaymakamlığı, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle kırsal mahalle okullarının ve taşımalı eğitim programındaki öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla 8 Şubat 2024 Perşembe günü eğitim-öğretime ara verildiğini duyurdu.

Çaldıran Kaymakamlığı'nın paylaşımında, "İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebiyle kırsal mahalle okullarımıza ulaşım sağlanması noktasında sorun yaşanmaması nedeniyle 8 Şubat 2024 Perşembe günü köy okulları ve taşımalı eğitim çerçevesindeki öğrenciler için eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Öğrencilerin ve velilerin güvenliği açısından alınan bu tedbir, olumsuz hava koşullarının etkisini azaltmak ve ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıları önlemek amacıyla uygulandı. Eğitim-öğretime ara verilmesi kararı, öğrenci taşıma işlemlerinin ve kırsal mahalle okullarının ulaşımının sağlanmasının ardından normale dönecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar