Büyük İstanbul depremi olmayacak iddialarına! Prof. Dr. Şükrü Ersoy ateş püskürdü... Bu bir suçtur

Büyük İstanbul depremi olmayacak iddialarına! Prof. Dr. Şükrü Ersoy ateş püskürdü... Bu bir suçtur
Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, İstanbul'da yakın gelecekte bir deprem olmayacağını iddia etmişlerdi. Bu iddiaya Prof. Dr. Şükrü Ersoy sert bir şekilde karşı çıktı. Ersoy, "100-200 yıl boyunca deprem olmayacak demek suçtur" diyerek tepkisini dile getirdi.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ankara, İstanbul ve İzmir'de uzun süre deprem olmayacağını iddia etmişti.

Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan da beklenen İstanbul depremi hakkında yaptığı açıklamada, "Bu hat boyunca enerji birikimine 150-200 yıl gibi bir zaman var. Çünkü 1999 depremi bu hat boyunca tüm enerjiyi boşalttı" şeklinde konuşmuştu.

0x0-1712659142442.webp

Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan'ın açıklamaları Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un dikkatini çekti. Ersoy, bu bilim insanlarına karşı çok sert bir tavır aldı.

whatsapp-image-2024-04-12-at-133637.webp

CNN Türk yayınına katılan Prof. Ersoy'un açıklamaları şöyle:

“TAMAMEN PARANOYAK BİR AÇIKLAMA”

"Bu son derece talihsiz ve bilimsellikten uzak bir açıklama. İçerisinde tutarlılık bulunmuyor, tamamen paranoyak bir açıklama. İstanbul için Kandilli gibi Türkiye'nin önde gelen kurumları ciddi uyarılar yapıyor. Hızla kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirilmesi ve tehlikenin vurgulanması gerekiyor.

Vatandaşlar bu tür açıklamaları gördüğünde 'Demek ki uzmanlar yanılıyor' diyecek. Bu, jeoloji ve deprem bilimiyle alakası olmayan açıklamalar. Bu konuda ilk defa böyle bir açıklama yapıyorum.

sukru-ersoy-1se6-cover-jpg.webp

Marmara Denizi dünyanın en iyi bilinen denizlerinden biri haline geldi. Bu konuda ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Bu açıklamayı yapan kişinin tarih bilgisinin de eksik olduğunu düşünüyorum.

Vatandaşlarımız bu tür bilimsellikten uzak açıklamalara inanmamalıdır. Herkes elbette açıklama yapabilir ancak bunlar bilimsel verilere dayandırılmalıdır. Marmara Denizi, yüzlerce bilim insanı tarafından incelenmiş bir bölgedir. Zaten 24 yıl gibi bir süre gecikmiş durumdayız. Bu durum beni ciddi anlamda sinirlendiriyor.

"100 YIL-200 YIL ARASI DEPREM OLMAYACAK DEMEK SUÇTUR"

100 yıl-200 yıl arası deprem olmayacak demek, büyük bir vebal altında olmak demektir ve bu da bir suçtur."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar