Bursa'daki çöp evden çıkan çocuğun sağlık durumu ile ilgili açıklama yapıldı

Bursa'daki çöp evden çıkan çocuğun sağlık durumu ile ilgili açıklama yapıldı
Bursa'nın merkez ilçesi Nilüfer'de bulunan Görükle Sakarya Mahallesi’nde kirayı ödemediği gerekçesiyle ev sahibi tarafından mahkeme kararıyla Kamuran Pınar A.'nın (44) oturduğu evi 21 Temmuz Perşembe günü boşaltmaya gelen ekipler çilingir yardımıyla açarak içeri girebildi. 

Bursa'daki çöp evden çıkan çocuğun sağlık durumu ile ilgili açıklama yapıldı

Evin giriş kapısında bulunan dolaba yapışık kağıtta "Eve girmeye kalkmayın sizi haneye tecavüzden mahkemeye veririm" yazılı kağıt dikkat çekti. Nilüfer Belediyesi ekipleri, temizlik çalışmasına başladıkları sırada bir odanın kapısının kilitli olduğunu fark ederek kapıyı kırarak içeri girdi. Temizlik görevlileri, çöplerle dolu odada yarı baygın halde yatan Kamuran Pınar A.’nın yeğeni olan 9 yaşındaki C.M.A.’yı buldu. Çocuğun odada kilitlendiği ve tuvaletini dahi odaya yaptığının görülmesi üzerine sağlık ve polis ekiplerine ihbar edildi. 

İlk müdahalenin sonrasında ambulansla hastaneye kaldırılan talihsiz çocuk, hastanedeki tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı.

"TEDAVİ ALTINDA, DURUMU GAYET İYİ"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Tedavi altına alındı, genel durumu iyi. Bir süre içinde sağlığına kavuşacak ama ruhsal sağlığı için toplumumuzun görevi var. En önemli şey sevgi. Çok güzel bir çocuk. Daha korkak bir çocuk bekliyorum fakat gülümsüyor, bizi çok mutlu etti. Psikiyatristlerimiz daha iyi bilirler ama uzun bir süreç. Çocuklarımıza sevgi vermek en önemli görevimiz. Minyon bir çocuk, boyu da kısa ancak bunları 1 yıl içinde yavaş yavaş gelmesi için ek desteği vermek için elimizden geleni yapıyoruz. 9 yaşındaki çocuk 17 kilo, 138 santimetre" diye konuştu.

Başhekim ise yaptığı açıklamada, "Uzun süre açlıktan sonra yüksek kalorili değil, yavaş beslenme sürecine başlanacak. En kısa zamanda onu takviyelerle normal hayatına döndürebileceğiz" ifadelerine yer verdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar