Bursa'da iplik fabrikasında yangın

Bursa'da iplik fabrikasında yangın
Bursa'nın İnegöl ilçesinde iplik ürettiği belirtilen fabrikada yangın çıktı. Fabrikadan yükselen yoğun duman gökyüzünü kaparken ilçenin de bir çok yerinden görüldü. Yangın, uzun saatler süren çalışma sonunda kontrol altına alındı.

İnegöl Mobilya Sanayi Bölgesinde iplik ürettiği öğrenilen bir fabrikada saat 16.30 sıralarında yangın başladı. Yangın yan yana bulunan 4 ayrı fabrikaya da sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangın sebebiyle fabrika boşaltıldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ile AFAD ekibi sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları dört bir koldan devam ederden yoğun duman ilçenin bir çok yerinden de görüldü.

brs1.jpg

ÇEVRE İLLERDEN DESTEK GELDİ

Gece saatlerinde devam eden yangında zaman zaman patlama sesleri de duyulurken, havadan çekilen görüntüler yangının boyutunu gözler önüne serdi. Ayrıca Kocaeli, Yalova, İstanbul ve Balıkesir’den destek geldi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Havanın kararmasıyla karadan süren çalışmayla yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 110 dönümlük alanda 10 civarındaki fabrikada etkili olan yangında soğutma çalışmaları sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yangının kontrol altına alındığını, iş makineleriyle de tesislerin içine girerek soğutma çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Organize Sanayi Bölgemizde meydana gelen yangın kontrol altına alındı. Çok şükür can kaybımız yok. Hepimize geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar