'Savaşın kalbi' diyerek ölü sayısını açıkladı

'Savaşın kalbi' diyerek ölü sayısını açıkladı
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Mariupol şehri hakkında açıklamalarda bulundu. Şehrin işgalden kurtarıldığını ancak pek çok ekipmana ihtiyaç duyduklarını dile getiren Zelenskiy, şehirde yaşanan can kayıplarına ilişkin de bilgi verdi.

Ukrayna-Rusya savaşından en çok etkilenen şehirlerden birisi hiç kuşkusuz Mariupol oldu. Şehirde pek çok apartman ve altyapı tesisi kullanılmaz hale gelirken, yaşanan can kayıpları hakkında ise çeşitli iddialar ortaya atılıyordu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, düzenlediği basın toplantısında Mariupol şehrindeki son duruma ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, “Ruslar Mariupol’den tahliyeye izin vermiyor. Şehirde durum iyiye gitmiyor ve yaklaşık 5 bini çocuk olmak üzere en az 20 bin kişi hayatını kaybetti. Mariupol’deki askerlerimize direnişleri için minnettarız. Berdyansk limanından taliye gerçekleşmesi konusunda anlaşmıştık ancak Rusya müsaade etmiyor. Askerlerimizle her gün iletişim halindeyiz ve elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz. Askerlerimiz en önemli vazifelerden birini yerine getirdiklerini biliyorlar” dedi.

''SAVAŞIN KALBİ'' BENZETMESİ

Mariupol bölgesinin Ruslardan geri alındığı ancak ekipman eksiklerinin olduğunu dile getiren Zelenskiy, “Maalesef gerektiği kadar silah desteği alamıyoruz. Düşmanın elindeki imkanlar daha gelişmiş durumda ancak bizim askerlerimiz Rusların akıl edemeyeceği taktiklerle onları vuruyor. Mariupol bu savaşın kalbi. O attıkça biz savaşıyoruz ve güçleniyoruz. Eğer atmayı keserse bizim pozisyonumuz zayıflayacak. Eğer o şehirdeki pozisyonumuz güçlenirse, Rusya ile oturduğumuz masada elimiz güçlenir” şeklinde konuştu.

''MİNNETTARIM'' DİYEREK MADALYA TAKTI

Zelenskiy ayrıca, Rusya ile devam eden savaşta başarıları nedeniyle Ukraynalı askerlere madalya takdim etti.
Sosyal medya hesabından askerlere madalya takdim edildiği görüntüleri paylaşarak açıklama yapan Zelenskiy, “Savaştan önce birbirimize irtibatta kalalım cümlesini sakinlik içerisinde söylerdik. Bu cümleleri savaş yüzünden başka şekilde ifade edeceğimizi hiç düşünmezdim. Özel çalışmaları için askerlerimize minnettarım” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar