Burak Çağlan Kızılhan'a önemli tavsiye ve Arda kardeşler: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı

Burak Çağlan Kızılhan'a önemli tavsiye ve Arda kardeşler: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı
Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı

İlk yarısını 1-0 yenik kapattığı maçta Çaykur Rizespor'u deplasmanda 3-1'lik skorla geçen Fenerbahçe'de karşılaşmanın yankılarını izlemek için televizyonumu açtım..

Bir de ne göreyim?

Parlak yüzlü genç bir çocuk maçın hakemi Arda Kardeşler'e verip veriştiriyor..

Sonrasında ekranda adını gördüm..

"BURAK ÇAĞLAN KIZILHAN" imiş adı..

Fenerbahçe'nin Genel Sekreteri'ymiş...

39 yaşındaki bu genç delikanlının ifadesine göre Türk futbolu Arda Kardeşler ve benzer hakemlerden kurtulmalıymış..

Rizespor'la Kadıköy'de oynanan 5-0'lık ilk maçta da Selahattin Baki hakem Cihan Aydın'ı topa tutmuş; sonrasında da "liderliğe rağmen" Başkan Ali Koç konuşmuştu...

Burak Çağlan Kızılhan adlı genç kardeşimizin iddialarını araştırdım..

Hakem Arda Kardeşler bu sezon Fenerbahçe'nin 4 maçında düdük çaldı...

Hedef gösterilen Arda Kardeşler Süper Lig'in 4'üncü haftasında 3 Eylül 2023 tarihinde Ankaragücü-Fenerbahçe maçıyla sezona başladı..

İlk yarısı golsüz biten maçı sarı kanaryalar Bright Osayi-Samuel'in golüyle 1-0 kazanırken, hakem Arda Kardeşler son bölümde İsmail Yüksek'e kırmızı kart gösterdi..

Maç iddaa'ya göre 0/2 bitti...

Arda Kardeşler'in bir sonraki maçında Fenerbahçe Kadıköy'de Karagümrük'ü ağırladı... Ligin 13'üncü haftasında 26 Kasım 2023 tarihinde oynanan mücadelede Rize karşısında olduğu gibi 1-0 geriye düşen sarı-lacivertliler Dusan Tadic'in biri penaltıdan 2 golüyle maçı 2-1 kazandılar..

O karşılaşmada Karagümrük kalesini koruyan Matias Dituro'nun hiçbir pozisyon yokken Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci'ye penaltı yapması ve 2'nci golde de Karagümrük savunmasının Dusan Tadic'i bomboş bırakması epeyce tartışılmıştı...

Fenerbahçe-Karagümrük maçının Belçika'da aynı gün oynanan ve yine 2-1 biten Anderlecht-Molenbeek karşılaşmasıyla benzerlik göstermesi de ilginç bir detaydı...

Maçı Fenerbahçe iddaa'ya göre 2/1 bahsiyle kazandı....

Bu kez tarih yaprakları 24 Aralık 2023'ü gösteriyor ve Süper Lig'in 18'inci haftasına geliniyordu... Fenerbahçe Kadıköy'de ezeli rakibi Galatasaray'ı ağırlarken, hakem yine Arda Kardeşler'di...

Galatasaraylılar Arjantinli golcüleri Mauro Icardi'nin Fenerbahçeli Alexander Djiku'nun müdahalesiyle direğe çarptığını iddia ediyor; Fenerbahçeliler kesin bir dille reddediyorlardı..

2 takım da skor üretemeyince maç 0-0'lık beraberlikle bitiyor; iddaa'ya göre de 0/0 şeklinde sonuçlanıyordu..

55 gün aradan sonra Arda Kardeşler bu kez Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'la deplasmanda oynayacağı maça verildi.. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan sarı kanaryalar, ikinci yarıda Serdar Dursun, Edin Dzeko ve İrfan Can Kahveci'nin golleriyle karşılaşmadan 3-1'lik skorla galip ayrılırken, iddaa'ya göre de maç 1/2 bahsiyle sona erdi..

Fenerbahçe bu sezon Arda Kardeşler'le 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik alırken 12 puanın 10'unu topladı...

Bu da demek oluyor ki hakem Arda Kardeşler, Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan'ın söylediği gibi sarı-lacivertlilere kötülük ve düşmanlık yapmamış..

"Laf olsun, torba dolsun" edasıyla konuşan Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan'a tavsiyem; acilen kafasını toparlasın ve ondan sonra kameralar karşısına geçsin... Zira bu konuşmalar sağlıklı bir beyinden gelmiyor..

Hala yerinde sayıp aynı sözleri temcit pilavı gibi söyleyecekse de "hakem Arda Kardeşler'den kurtulmak için" Başkan Ali Koç'tan Hatayspor kalecisi Erce Kardeşler'i transfer etmesini istesin..

Zira Rade Krunic'lere, Cengiz Ünder'lere, Çağlar Söyüncü'lere; Dusan Tadic'lere, Ryan Kent'lere, Miha Zajc'lara milyon Euroları aptalca saçanlar için küme düşme adayı Hatayspor'dan Erce Kardeşler'i transfer etmek çok da zor olmasa gerek...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar