Yalçın: Partiler, yerel kalkınma projelerinden örnekleri programlarında yer vermelidirler

Yalçın: Partiler, yerel kalkınma projelerinden örnekleri programlarında yer vermelidirler
Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Başkanı Sait Yalçın, “Partiler, programlarını ve programlarını hayata geçirecek projelerde yerel kalkınmanın gereğini ve yöreye göre kalkınma dinamiklerinden bahsetmeli ve programlarında yer vermelidir” dedi.

GÜNBOYU / TEMEL BAŞBUĞ & MEDİHA DEMİRCİOĞLU

İYİ Parti Buldan teşkilatının saha çalışmaları çerçevesinde, Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği’ne yapmış olduğu ziyaret, Buldan Konağı’nda gerçekleştirildi.

Olgun bir havada geçen, genel olarak Buldan’ın değerlendirilerek fikir alışverişinin yapıldığı ziyaret sonrası Başkan Yalçın, sözlerine şu şekilde devam etti.

“Öncelikle İyi Parti olarak ilçedeki STK''ları ziyaret edip bilgi alışverişinde bulunmanız demokrasi geleneğimiz açısından çok yararlı buldum. Kutlarım. İlçemizdeki diğer parti örgütlerinin de ayni şekilde davranmasını bekliyoruz. Genellikle ülkemizin geleceğine yönelik hazırlanan faaliyet raporlarının parti genel merkezlerinde hazırlandığını ve uygulamaya konduğunu görüyoruz. Halbuki ki yerel örgütlerden öncelikle görüş alınarak hazırlanmasının daha yararlı olacağına katılımcı demokrasinin gelişimi önemlidir. Çünkü o yörenin sorunlarını o yöre insanı daha iyi bilir. Merkezle yerel koordineli bir şekilde çalışma planları hazırlarlarsa daha sağlıklı bir kalkınmanın önünü açmış olurlar düşüncesindeyiz.

Biz Buldan''ımızın kültürel, doğal ve tarihi değerlerimizi nasıl koruyarak gelecek kuşaklara aktarabiliriz çalışması içindeyiz. Bu değerlerimizle sürdürülebilir bir yerel kalkınma gerçekleştirmeye katkı sağlayabilmemiz  için merkezi yönetime sizlerin sayesinde iletebilmemiz gerekiyor. Bu gerçekleşebilirse koordineli bir çalışmayla hem sorunlarımızın çözüm yollarını bulur. Gelişmemizi gerçekleştirebiliriz düşüncesindeyim.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar