Bugün havalanması bekleniyordu: Milli savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşu ertelendi!

Bugün havalanması bekleniyordu: Milli savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşu ertelendi!
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen milli savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşunun ertelendiği bildirildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından yürütülen milli savaş uçağı KAAN'ın uçuşa yönelik hazırlıkları ve testleri hızla devam ediyor. Bugüne kadar gerçekleştirilen testler arasında fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik test, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, aviyonik sistem testleri ve yakıt testleri yer alıyor.

3-002.jpg

İLK UÇUŞ NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN'ın ilk uçuşu, önceki planlanan tarihten biraz daha ileri bir tarihe ertelendi. Şu anda yer testleri ve taksi testleri başarıyla tamamlandı. Uçağın birkaç hafta içinde ilk uçuşunu gerçekleştirmesi bekleniyor.

1-001.jpg

FARK YARATACAK...

Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN, radar dalgalarını sönümleyen kompozit malzemelerden üretiliyor. Tek kişilik kokpite sahip olan milli savaş uçağı çift motorlu, radara karşı düşük görünürlük, gövde içi silah taşıma özelliği, gelişmiş uçuş ve atış sistemleri, çift fonksiyonlu radar ve elektronik harp kabiliyetine sahip olacak. Türkiye'nin bu alandaki yerli ve milli savunma projeleri, ülkenin savunma kapasitesini güçlendirmek ve teknoloji alanında bağımsızlığını sağlamak amacını taşıyor.

5.jpg

Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN, çift kuyruk, çift motor ve köşeli yapısıyla dikkat çekiyor. 21 metre uzunluğa, 6 metre yüksekliğe, 14 metre kanat açıklığına sahip olan uçak, 55 bin feet irtifaya çıkabilecek ve sesten 1.8 kat daha hızlı uçabilecek. ASELSAN tarafından üretilmesi planlanan radar, uçağın burun kısmına entegre edilecek.

6.jpg

ASELSAN, milli muharip uçak için elektronik harp sistemi ve elektro-optik 360 derece gözetleme sistemi geliştiriyor. Uçağın radarda görünmezlik özelliğini güçlendirmek amacıyla silahların gövde içinde taşınmasını sağlayan bölümler de tasarlandı. Milli savaş uçağı, dördü gövde içinde dördü de gövdenin yanlarında olmak üzere toplam sekiz adet orta ve uzun menzilli füze taşıyabilecek.

-001.webp

KAAN İLE 5'İNCİ NESİL OLARAK ADINI YAZDIRACAK

Türkiye, KAAN ile 5. nesil savaş uçağına sahip olacak, bu da ülkeyi öncü bir konuma taşıyacak. Milli savaş uçağı, her türlü hava-hava ve hava-yer hedeflerine karşı stratejik taarruz imkanı sunacak. Yüksek hava muharebe menzili ve süpersonik hızdaki hassas vuruş özellikleri, Türkiye'nin savunma kabiliyetini önemli ölçüde artıracak. Türk mühendisliği ve savunma sanayisi, bu projede önemli bir başarıya imza atmış olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar