Bu uygulamalar, telefonlarınızı tehdit ediyor!

Bu uygulamalar, telefonlarınızı tehdit ediyor!
Uzmanlar, Çin merkezli 'Shenzhen HAWK Internet' şirketinin geliştirdiği 20'den fazla uygulamanın kötü niyetli olduğunu ve bu nedenle telefonlarda barındırılmaması gerektiğini duyurdu.

VPNpro portalında yer alan bir haberde, Çin merkezli 'Shenzhen HAWK Internet' şirketi tarafından üretilen android tabanlı 20'den fazla uygulama hakkında önemli bilgilere yer verildi. Bu uygulamaların, kişisel verilere erişim için izin istediği ve bunun da telefon sahiplerinin kişisel verilerini riske ve çalınmaya açtığı kaydedildi. 

CANDY'İ ÖRNEK GÖSTERDİLER

Özellikle gençler tarafından yaygınlıkla kullanılan Candy Selfie Camera uygulamasını örnek gösteren uzmanlar, bu uygulamanın başta konum bilgisi ve telefon dosyaları olmak üzere birçok özel veriye ulaşabildiğinin altını çizdi. Uzmanlar, uygulamaların indirilme sayısını da paylaştı. Buna göre, android kullanıcıları 382 milyon kez, bu tür tehlikeli uygulamaların indirme işlemini gerçekleştirdi. 

ASLI BEKİROĞLU ÖRNEĞİ 

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta, ünlü oyuncu Aslı Bekiroğlu'nun kişisel verileri, bazı kişiler tarafından internete sızdırılmıştı. Konu hakkında uyarılarda bulunan avukatlar, kişilerin özel verilerinin internete sızdırılmasının suç olduğunu duyurmuştu. 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar