Bu şehirdeki devlet hastanesinde 17 hekim istifa etti! Acil servis doktorsuz kaldı

Bu şehirdeki devlet hastanesinde 17 hekim istifa etti! Acil servis doktorsuz kaldı
Bir gün içinde 3 genç doktorun intiharının ardından şimdi de Tokat Erbaa Devlet Hastanesi’nde çalışan 17 pratisyen hekimin istifası “Bu durum nereye gidiyor böyle?” dedirtti.

Sağlıkta şiddet olaylarının sayısı günden güne artarken, doktorlar çareyi ya yurt dışına gitmekte yada mesleği bırakmakta buluyor. Yoğun mesai saatleri ve nöbetler ise doktorları çalışmalarını daha da zorlaştırıyor.

Tokat Erbaa Devlet Hastanesi’nde çalışma koşullarına isyan eden 17 pratisyen hekim istifasını sundu. İddiaya göre ise acil serviste sadece 1 doktor kaldı.

tokat-erbaa-150-yatakli-devlet-hastanesi-yapim-isi-resim-1.jpeg

BirGün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre, 17 pratisyen hekim Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı (TUS) gerekçe göstererek toplu halde istifa etti. Hastanenin acil servisinde ise sadece bir doktor kaldığı, gece yarısından sonra onun da sadece acilde kırmızı alan ve sarı alan hastalarına sağlık hizmeti verdiği, yeşil alan hastalarına bakılmadığı, bu haftaların çevre hastanelere yönlendirildiği belirtildi.

Doktor olmayan yeşil alan bölümünde, hastane başhekim yardımcısının bir günlüğüne görev yaptığı, şimdilerde ise bu bölümde doktor olmadığı için hastaların mağdur olduğu belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar