Dilan Polat'la ilgili büyük skandalı bir kadın gazeteci patlattı! Dilan Mücevherat şirketinin vergi kayıtları çıktı

Dilan Polat'la ilgili büyük skandalı bir kadın gazeteci patlattı! Dilan Mücevherat şirketinin vergi kayıtları çıktı
Kırmızı bülten ile aranan Muhammed Yakut, sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat hakkında “kara para aklama” iddialarında bulunmuştu. Bu iddialar devam ederken bir gazeteci de Dilan Polat çifti hakkında skandal bir paylaşımda bulundu.

HANDE KARACAN/ GÜNBOYU

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat hakkında ortaya atılan kara para aklama iddiaları araştırılmaya devam ederken Gazeteci Seher Sultan, Polat’ın Dilan Mücevherat’a ödediği iddia edilen vergi hesaplarının kayıtlarını paylaştı.

Dilan-Engin Polat çifti hakkında Muhammet Yakut tarafından ortaya atılan "Mail Order yöntemiyle dolandırıcılık" iddialarına gazeteci ve avukatlar da dahil oldu.

Avukatların ardından Gazeteci Seher Sultan da iddialara ilişkin araştırmalara başladı. Sultan X hesabından Dilan Polat'a ait Dilan Mücevherat’a ödediği vergi hesaplarının kayıtlarını paylaşarak şunları söyledi;

Dilan Mücevherat ödediği vergi 15 bin TL sadece. Şirket 6 aylık vergi ödemesi. (Haziran 2022-Ocak 2023 arası) Dilan Polat bizimle dalga mı geçiyor?

Dilan Polat’ın şöyle para içinde yüzüyoruz dediği şirketlerini araştırmaya devam ediyorum. Eksik yazdığım şirketleri var onları da eklemek istiyorum. Engin Polat’la birlikte kurduğu Milda Gayrimenkul şirketi bulunuyor.

f7jqxw7xsaa8imy.jpg

“ÇEREZ PARASI”

Dilan Polat’ın tüm şirketlerine dair vergi beyannamelerini e-devletten incelemeye devam ediyoruz. 1 milyon TL’nin altında vergi tahakkuku var 2022 senesine dair. 66 bin TL vergi ödediği şirketi de var. Çerez parası!

Dilan Polat, kendi adını taşıyan şirketin yönetimine 2018 yılında katılmış. Şirket 2021’de Anonim şirkete çevrilmiş, Engin Polat Yönetim Kurulu Başkanı olarak şirket siciline ilk giriş yaptığı tarih.

Yıl 2022’de bu kez Engin Polat, YK Başkanlığı görevini Alper Kürşat Polat’a bırakıyor. Tüm bu kısa sürede bunca değişikliği özetlemem gerekirse Engin Polat’ın borcu olmalı ki şirket 2017’den 2021’e kadar hiç kendisiyle ilişkilendirilmemiş.

f7jqxxexsaauy7y.jpg

ŞİRKETLER KENDİ ÜSTÜNDE DEĞİL

Bunca şirket yönetimindeki elden ele gezen hal ve Engin Polat’ın son 1 senedir şirketin başına kardeşini geçirmesi de ileride kendinden doğacak zararların bu şirkete yansımaması için olduğu anlaşılıyor. Şirketler kendi üstünde değil çoğunlukla.

Google’da Engin Polat, kendisini Dipomed’in kurucu üyesi ve sahibi olarak tanıtıyor. Ancak şirket kuruluşundan beri babası Sezgin Polat üzerine açık. Şirket Temmuz 2023’de AŞ statüsüne geçirilmiş.

Dilan Polat, şirketler grubu olarak lanse edilen 5 şirket var. Bunlardan üçüncüsü ise Rise and Shine Kozmetik. Şirket Ankara ikametli Nilgün Yılmaz adına açık ve 10 ay önce kurulmuş yeni bir şirket. Üstelik kozmetik ruhsatı için olmalı başkası adına kayıtlı.

DİLAN POLAT ADIYLA ALMANYA’DA İKİ ŞİRKET VAR

Gelelim en can alıcı kısma Dilan Diamond olarak lanse edilen şirket Dilan Mücevherat adına kayıtlı. Engin Polat yine yok. Kardeşi Alper Kürşat Polat ve iki ortağı daha bulunuyor. Tacettin Kaleli, Ali Güray Kapusuzoğlu. Şirket çok yeni. 2022’de kurulmuş.

Dilan Mücevherat, önce Ataşehir’de açılmış sonra merkezini Fatih’e taşımış ve aynı Ataşehir adresini bu kez şube olarak sicile bildirmiş. Şirketler çok yeni tarihli ve hepsi Ataşehir adresinde açık.

Dilan Polat adıyla Almanya’da iki şirket var. Bu şirketlerin franchise olduğunu düşünüyorum zira kendileri şirket yönetiminde dahi değiller.

3-003.jpg

4.jpg

5.jpg

33.jpg

69.jpg

454.jpg

589.jpg

e3.jpg

wee3.jpg

wei.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar