Bu ilde 3 yılda besicilere 165 bin koyun desteği verildi

Bu ilde 3 yılda besicilere 165 bin koyun desteği verildi
Van, küçükbaş hayvan varlığının yoğun olduğu iller arasında öne çıkıyor. "Köyümde Yaşam İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var" projesi çerçevesinde, 2020'den bu yana 1660 besiciye 165 bin koyun desteği sağlandı.

Van'ın geniş meraları ve verimli yaylalarında, küçükbaş hayvancılığın artırılması ve insanların yeniden bu alana yönlendirilmesi için çabalar devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Bankası iş birliğinde 2020'de başlatılan "Köyde Yaşam İçin 'Sürü' Nedenim Var" projesi, bir zamanlar farklı sebeplerle hayvancılığı bırakmış olanlara yeniden bu alana dönme fırsatı sunuyor.

Projeden faydalanan 1660 besici, hem hayvancılığa geri dönmek isteyenler hem de sürü sayılarını artırmak isteyenler için büyük bir destek sağladı. Üç yılda toplamda 165 bin koyun desteği sağlanarak, besicilere yol gösterildi ve maddi destek sağlandı.

Bu destekler sayesinde doğdukları topraklarda tekrar hayvancılık yapmaya başlayan besiciler, koyunlarına özen göstererek gelirlerini artırmaya başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar