Bu fotoğraf piyasanın en büyük e-ticaret sitesini kapattırdı

Bu fotoğraf piyasanın en büyük e-ticaret sitesini kapattırdı
İran'ın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri, kadın çalışanlarının başörtüsüz fotoğraflarının yayınlamasının ardından kapatıldı.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

İran'da ülkenin en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan ‘Digikala’ kurumsal bir etkinlikte kadın çalışanlarının başörtüsü takmadıkları fotoğrafları çevrimiçi paylaşarak, kuralları ihlal etti.

OFİSLERİ MÜHÜRLENDİ

40 milyonu aşkın aktif aylık kullanıcıya ve 300.000'den fazla satıcıya sahip olan Digikala'nın ofisi mühürlendi ancak web sitesi işlemeye devam ediyor. Detaylı bir açıklama yapmayan İran yargı sistemi ise fotoğraflarla ilgili dava dosyalarının olduğunu açıkladı.

9c67afb54fd8f74b3af36ee6a791fd8b-1.jpg

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz sonbaharda ülke genelinde, 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ahlak polisinin gözetiminde hayatını kaybetmesinin ardından protestolar başlamıştı. Amini’nin ahlaki giyim kurallarını ihlal ettiği için gözaltına alındığı düşünülmektedir. Protestolar sonucunda 500’den fazla protestocu öldürülmüş ve yaklaşık 20.000 kişi gözaltına alınmıştı.

Protestoların başlamasından sonra ahlak polisi neredeyse tamamen ortadan kalkmış ve özellikle Tahran ve diğer şehirlerde birçok kadın başörtüsü takmayı bırakmıştı. Ancak yetkililer bu süreçte kuralların asla değişmediğini savundu. İran’ın yöneten din adamları başörtüsünü İslam Cumhuriyeti’nin temel bir unsuru olarak görüyor ve Batı tarzı giyimi çürüme belirtisi olarak kabul ediyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar