Brezilya'da senatör Rodriguez'in iç çamaşırından binlerce dolar çıktı

Brezilya'da senatör Rodriguez'in iç çamaşırından binlerce dolar çıktı
Brezilya'da senatör Chico Rodrigues'in evine, kamu bütçesini kötüye kullandığı şüphesiyle baskın yapıldı. Operasyon sırasında ele geçirilen paranın bir kısmının Rodriques'in iç çamaşırında bulunduğu açıklandı.

Euronews'te yer alan habere göre; Brezilya'da yolsuzluk soruşturması kapsamında polisin evine baskın düzenlediği bir senatör iç çamaşırında para saklarken yakalandı.
Senatör Chico Rodrigues'in evine, Covid-19 ile mücadele için ayrılan kamu bütçesini kötüye kulladığı şüphesiyle operasyon düzenlendi. Roraima eyaletindeki adrese yapılan baskında ele geçirilen paranın bir kısmının Rodriques'in iç çamaşırında bulunduğu açıklandı.
Yetkililerin açıklamasına göre Rodrigues'in evindeki kasada 10 bin Brezilya reali ile 6 bin dolar bulan polis daha sonra banyoda arama yapmak istedi. Bu esnada Rodrigues'in arkasında büyük bir çıkıklık fark eden polis, senatörün iç çamaşırında 15 bin reali sakladığını tespit etti. Üç defa 'daha fazla para saklıyor musun?' sorusu sorulan senatör, çamaşırından bir kaç deste daha çıkarınca toplam meblağ 17 bin 900 Brezilya realine (3 bin 200 dolar) ulaştı.
Baskınla ilgili açıklama yapan senatör, polisin görevini yaptığını belirtirken, el konulan para ve nerede bulunduğundan bahsetmedi.
Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden ve Senato'daki hükümetin başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Rodrigues, "İşimi yaptığım için evim baskına uğradı" ifadesini kullandı.
Devlet Başkanı Bolsonaro da medyayı, hükümeti yolsuzlukla anmak için olayı haberlere malzeme etmekle suçladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar