Brezilya - Arjantin maçında kurul yetkilileri sahaya girdi! Müsabaka askıya alındı

Brezilya - Arjantin maçında kurul yetkilileri sahaya girdi! Müsabaka askıya alındı
2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri kapsamında Brezilya'nın Arjantin'i konuk ettiği maç, Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu yetkililerinin İngiltere'den gelen Arjantinli oyuncuları sınır dışı etmek için sahaya girmesi sebebiyle durdu. Arjantinli oyuncular soyunma odasına gitti, maç askıya alındı.

Futbolseverlerin merakla beklediği Brezilya - Arjantin mücadelesine "sınır dışı" krizi damga vurdu.

Karşılaşma öncesinde Brezilyalı yetkililer, İngiltere'den gelen Arjantinli oyuncular Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso, Cristian Romero ve Emiliano Buendia'yı sağlık protokolüne uymadıkları gerekçesiyle sınır dışı etmek istemiş, Güney Amerika Futbol Federasyonu (CONMEBOL)'nun araya girmesi neticesinde Arjantin Milli Takımı stadyuma hareket etmişti.

Zorlu karşılaşma başladıktan yaklaşık 5 dakika sonra Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu yetkilileri sahaya girdiler ve 4 oyuncunun sınır dışı edilme işlemlerini başlatmak istediler. Bu esnada Arjantinli oyuncular yaşananları protesto ederek soyuna odasına gitti. Ardından da hakemler soyunma odasına gitti. Karşılaşma askıya alındı. 

"TEKNİK DİREKTÖR TEPKİ GÖSTERDİ"

Arjantin Teknik Direktörü Scaloni, Sağlık Bakanlığı yetkililerine tepki göstererek, "Brezilya'ya 3 gün önce geldik, neden otele gelmediler? Neden maçtan önce gelmediler de, maç devam ederken geliyorlar?" dediği belirtildi. 

Arjantinli futbolcuların da "Eğer 4 futbolcu giderse hepimiz gideriz" diyerek soyunma odasına gittikleri kaydedildi.

3 PUAN KİMİN OLACAK?

Maç, Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu yetkililerinin İngiltere'den gelen Arjantinli oyuncuları sınır dışı etmek için sahaya girmesi sebebiyle durdu. Arjantinli oyuncular soyunma odasına gitti, maç askıya alındı.

Karşılaşma devam etmezse, Brezilyalı yetkililer CONMEBOL'un kararına uymadığı için 3 puan Arjantin'in olacak.

Brezilya Sağlık Kurulu CEO'su Antonio Barra Torres: "4 oyuncunun sınır dışı için karantinaya alınması gerekiyordu ama bunu uygulamadılar. Stada gittiler, sahaya girdiler, bu tam bir itaatsizlik." dedi.

CONMEBOL, maçın askıya alındığını ve hakemi ile gözlemcilerin maç hakkındaki raporu FIFA Disiplin Komitesi'ne ileteceğini açıkladı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar