Böylesi daha önce görülmedi! Dolar ve euroda tarihi zirve

Böylesi daha önce görülmedi! Dolar ve euroda tarihi zirve
Euro ve dolarda son haftalarda kurdaki artış, hız kesmeden devam ediyor. Yeni Ekonomi Planı (YEP) dâhi kurun yükselişini durduramazken, dolar ve eurodaki artış Berat Albayrak'ın yıllar önce yaptığı eleştiriyi hatırlattı.

Türkiye yeni güne euro ve dolardaki ani artış ile uyandı. Geçtiğimiz hafta açıklanan Yeni Ekonomi Planı sonrasında dahi seyir değiştirmeyen döviz kuru bu sabah da yukarı yönlü hareketini sürdürdü. Dolar/TL 7,93, euro/TL ise 9,33 dolaylarında seyrediyor. 

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ AÇIKLANDI

Ticaret Bakanlığının Dış Ticaret Beklenti Anketi'ne göre, bu yılın son çeyreğine ilişkin ihracat beklentisi bir önceki çeyreğe göre 24,9 puan artarak 108,4 oldu. İthalat Beklenti Endeksi ise 23,6 puan yükselişle 105,9 seviyesinde gerçekleşti.

BERAT ALBAYRAK'IN SÖZLERİ AKLA GELDİ

Dolar kurundaki ani yükseliş ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın geçtiğimiz yılarda yaptığı konuşmaları akıllara getirdi. Bakan Albayrak’ın Andrew Brunson (Papaz Brunson) krizi sonrası yaptığı bir konuşmada “Birileri Türkiye ekonomisi batacak. Dolar, 7 lira, 8 lira, 10 lira olacak diye hayal kurdu” ifadelerini kullanmıştı. Bakan Albayrak, o dönem yurt içinde Türk lirasını dövize yatıran vatandaşlara ve yatırımcılara tepki göstermişti.  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar