El Salvador'da Devlet Başkanı yolsuzluğa bulaşan memurları işte böyle ifşa etti

El Salvador'da Devlet Başkanı yolsuzluğa bulaşan memurları işte böyle ifşa etti

El Salvador'da, Tasarruf ve Kredi Kooperatifi'nde görevli çalışanlar ve yöneticiler, kara para aklama ve kamu ekonomisini dolandırma suçlarından tutuklandı. Devlet Başkanı, yolsuzluğa bulaşan kamu görevlilerini çamaşırlarıyla ifşa etti.

Birkaç ay önce, El Salvador'un eski güvenlik danışmanı Alejandro Muyshondt, iktidar partisi üyelerinden birini yolsuzluk ve uyuşturucu kaçakçılığıyla suçladığı için tutuklanmıştı. Eski ulusal güvenlik danışmanının belirsiz koşullarda gözaltındayken öldüğü bildirilmişti.

56.png

KAMU GÖREVLİLERİ İFŞA OLDU

Tasarruf ve Kredi Kooperatifi'nde çalışanlar ve yöneticiler, kara para aklama ve kamu ekonomisini dolandırma suçlamalarıyla tutuklandı.

Devlet Başkanı Nayib Bukele, yolsuzluk ve dolandırıcılığa karışan ve gözaltına alınan kamu görevlilerini açıkladı.

hg.jpg

5 BİN ASKER BİN POLİSLE 'ÇETE OPERASYONU'

Geçtiğimiz günlerde, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, "Şu anda 5 bin asker ve 1000 polis, 18 Sureños çetesini tamamen dağıtmak için bölgeyi kuşattı" açıklamasını yaptı.

El Salvador'da, 5 bin asker ve 1000 polisin katılımıyla çetelere karşı operasyon başlatıldı.

Bukele, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyinde 2 kişinin silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini, sorumluların yakalanması için geniş kapsamlı bir operasyon emri verdiğini bildirdi:

"Birkaç gün önce ülkemizin kuzey kesiminde iki cinayet yaşandı. 18 Sureños çetesinin üyeleri olan iki zanlıyı yakaladık. Şu anda 5 bin asker ve 1000 polis, San José Cancasque, San Antonio Los Ranchos, Potonico ve San Isidro Labrador bölgelerini çete üyelerinden arındırmak için bölgeyi kuşatmış durumda. Çetelerin kalan üyeleri yok edilene kadar mücadelemize devam edeceğiz."

İlgili Haberler