Borsa yatırımcıları dondu kaldı: Atilla Yeşilada'dan korkutan yorum "Bu işin sonu çok kötü"

Borsa yatırımcıları dondu kaldı: Atilla Yeşilada'dan korkutan yorum "Bu işin sonu çok kötü"
Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısının 8 milyona ulaşması ve SPK'nın onayıyla yeni halka arzlara 3 milyonun üzerinde katılımcı olması ekonomistler arasında "Borsa çılgınlığı" tartışmalarına neden olurken, Atilla Yeşilada, birikimini borsada tutan vatandaşları uyararak "Allah aşkına yapmayın. Bu işin sonu çok kötü" ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul, son aylarda değerini hem Türk lirası hem de dolar bazında yükselterek en değerli yatırım aracı olurken, yaşanan halka arzlarla birlikte borsadaki bireysel yatırımcı sayısı 8 milyon sınırına dayandı.

Yalnızca son haftada borsaya 500 bine yakın yeni yatırımcı katılırken, mevcut işlemlerin yüzde 25'lik bölümünü 30 yaş altı genç girişimciler oluşturmakta. Borsadaki 'acemi' yatırımcı payının ise yüzde 80'lerin üzerinde olduğu tahmin edilirken, gelecek haftalarda yaşanacaklara yönelik ekonomist Atilla Yeşilada'dan hayati uyarılar geldi.

Türkiye ekonomisi ve para politikalarına yönelik yorumları ile tanınan ekonomist Atilla Yeşilada, Youtube kanalında yaptığı söyleşide söz konusu halka arz çılgınlığını değerlendirerek yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. İşte Yeşilada'nın açıklamalarından öne çıkanlar...

"ALLAH RIZASI İÇİN YAPMAYIN, BU İŞİN SONU ÇOK KÖTÜ"

Borsadan çok korkuyorum. Şirket ismi veriyorum, ben Ebebek'ten çok alışveriş yaptım. Çok sevdiğim ve hizmetini, mal kalitesini takdir ettiğim bir şirket ancak 3.5 milyon insan katılmış halka arzına. Bu ABD'lilerin söylemi ile 'Feeding Frenzy' yani köpekbalıklarının kan kokusuna gelip, birbirlerini parçalama hikayesi.

Yapmayın Allah rızası için. Bu işin sonu çok kötü. O kişi halka arzda mal bulamadım mı ikinci piyasaya saldırır. Bireysel yatırımcının zaten borsaya sokulması çok kötü bir fikirdi. Korkunç kötü bir fikirdi ve bu şekilde azgın bir katılım furyası yaşıyoruz.

EN AZ 1 YILLIK HİSSELERİ ALIN

Ben şahsen kimseye borsadan uzak durun demiyorum. Riskler düşük ama benim çok basit bir görüşüm var. Yine bütün şirketlere saygılarımı iletiyorum ancak şirketlerin biraz demlenmesi lazım. Piyasada bir sene geçirsin ki ben onun mali tablolarını, araştırmacılar ve yatırımcılar ile iletişimini göreyim. Ben ondan önce almam açıkçası.

BORSA İSTANBUL BİR 'SAATLİ BOMBA' HALİNE GELDİ

Borsadaki yatırımcı sayısının akıl almaz derecede yükselmesi, beraberinde amatör yatırımcı sayısını da rekor seviyeye çekmiş durumda. Peki bu ne demek? Yaşanacak ilk alaborada, herkesin kapıya yöneleceğini bilmek için kahin olmaya gerek yok.

Borsa İstanbul için en büyük risk, bireysel yatırımcı sayısının 8 milyona ulaşmasıdır. Borsayı bireysel yatırımcıya açmak felaket bir fikirdi. Diliyorum ki ilerleyen yıllarda bu nedenle perişan olan insanlar görmeyiz. Çünkü borsadan çok korkuyorum. Bir saatli bomba benim için.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar