Borsa'da rekor şenliği: Yabancı alımlar BIST100'ün tabanını yükseltti

Borsa'da rekor şenliği: Yabancı alımlar BIST100'ün tabanını yükseltti
BIST100 endeksinde, dış alımların da yaşanmasıyla son zamanların en olumlu artışlarımdan biri yaşanıyor.

YABANCI ALIMLAR BIST100'ÜN TABANINI YÜKSELTTİ

Borsa İstanbul''da (BIST 100)  para girişleri borsaya oldukça olumlu yansıdı. Kapanış ve işlem hacminde rekorlar kırıldı. Geçtiğimiz hafta kapanış günü itibariyle ağustos ayının getirisi %15’i aştı ve bu oran borsa tarihinin en verimli ağustos aylarından biri olmayı başardı. Öyle ki, uzun bir aranın ardından son 2 haftada yabancı yatırımcılar da alım yapmaya başladılar. Hisse senetlerinde yabancıların payı geçtiğimiz cuma günü itibarıyla %34’ü aştı. Ağustos''un ilk günlerinde bu oran %32.70 idi.

Borsayı yukarıya taşıyan etkenlere bakıldığında ise olumlu ilk yarı bilançoları ve düşük ilerleyen koruyan fiyat kazanç oranları, enflasyona karşı getiri arayışı ve piyasa bozucu haber akışlarının bulunmaması gibi etkenler bu süreçte önemli rol oynadılar. 

Geçtiğimiz hafta yapılan PPK toplantısında TCMB, beklenmedik bir şekilde 100 baz puan faiz indirimine gitti. Bunun sonucunda ise BIST100''de de kısa süreli bir dalgalanma yaşansa da etkileri oldukça kısa sürdü ve ardından toparlanma yaşandı. Fakat döviz kurlarına bu artırımın yansıması artış yönünde oldu ve bu duruma paralel olarak dolar/TL kuru, aşamadığı 18.00 seviyesini aştı. 

Tekrar borsaya dönülecek olursa, borsa endeksinde ilk destek 3.000 seviyesindeyken bir sonraki destek noktaları 2.930 ve 2.850-2.770 seviyeleri oldu. İlk dirençler ise 3.050-3.100 noktaları oldu. Uzmanlar, bu seviyelerde kâr satışlarının gelebileceğini belirtiyorlar.(Parafesör)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar