Borsa İstanbul'a Mehmet Şimşek etkisi nasıl olur? Ünlü ekonomist Zelyut açıkladı

Borsa İstanbul'a Mehmet Şimşek etkisi nasıl olur? Ünlü ekonomist Zelyut açıkladı
Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Mehmet Şimşek'in göreve gelmesinin ardından borsa ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Zelyut, "Orta ve uzun vadede Mehmet Şimşek'le rasyonel politikalara geçişin borsaları daha da yukarıya taşıyacağına olan inancımız tam" dedi.

İREM GÜL-GÜNBOYU

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, seçim sonrası borsa ile ilgili konuştu.

Evren Devrim Zelyut'un açıklamaları şöyle:

Dün Borsa İstanbul beş bin beş yüzün üzerine attı ve orada kaldı. Güne beş bin beş yüz altmış birden başlayacağız ki seçimden bugüne Borsa İstanbul'da yüzde yirmi beşlik bir yükseliş oldu.

Sadece endeks bazında bu gayet iyi bir getiri oldu yatırımcılar için. Dün akşam yalnız New York'ta bu Türkiye endeksinde yüzde dörtlük bir geri çekilme oldu. Tabii ki bunun paraleli Borsa İstanbul'da olur demiyorum ama yatırımcılara beş bin beş yüz seviyesinde dikkatli olmalarını söylüyorum. Çünkü zirvelere geldikçe kar satışlarının gelme ihtimali de artıyor.

Ancak kısa vadede kar satışları gelse de orta ve uzun vadede Mehmet Şimşek'le rasyonel politikalara geçişin borsaları daha da yukarıya taşıyacağına olan inancımız tam. Bu doğrultuda teknik olarak beş bin beş yüzün üstünde kaldığımız sürece beş bin yedi yüz denemesi karşımıza gelecektir. Beş bin beş yüz eğer aşağıya doğru kırılırsa da beş bin üç yüz üç yüz elli seviyeleri karşımıza gelebilir. Dolar TL'ye baktığımızda da dünkü yüzde yedilik.

Yükselişten sonra yirmi üç otuzlarda bir denge arayışı var ki sert yükselişlerin devam etmesini beklemiyoruz. Beklentimiz bir yatırım tavsiyesi değil tabii ki ama yirmi beş yirmi altı civarında dengelenecek bir kur olacaktır ki yaz sezonunun başlaması turizm gelirlerinin artacak olması ve keza Şimşek'in CD'si düşürerek dış sermayeye ulaşım hızının hesaba katılmasıyla beraber burada kurda dengeye kavuşabiliriz.

Bir nokta da şu, mevduat faizleri cazip. Kırklarda dolayısıyla burada yavaş yavaş dolar TL'de biz bir dengeye doğru gideceğiz diye tahmin ediyorum.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut'un görüşleridir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar