Borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Yapılandırma için son güne dikkat

Borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Yapılandırma için son güne dikkat
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yapılandırma düzenlemesi için geri sayım başladı. Kamu alacaklarının tekrar yapılandırılması ile ilgili olarak düzenleme kapsamında bugüne kadar 265,4 milyar liralık alacağın yapılandırması gerçekleştirildi. Bazı alacaklar için af ve yapılandırmayı düzenleyen 7440 sayılı kanundan yararlanmak için az bir zaman kaldı.

SİNAN ŞAHİN-GÜNBOYU

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vermiş olduğu kararla vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenmesi gereken borçlar ilk sırlarda olmak üzere çok sayıda kurumun alacağının yapılandırıldığı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'dan yararlanmak için son zaman dilimine girildi.

Yapılandırma düzenlemesinden yararlanılmak için tanınan başvuru süresi 31 Mayıs'ta, ilk taksit ödeme süresi ise 30 Haziran'da son bulacaktı. Bu karar Cumhurbaşkanı Kararı ile söz konusu süreler birer ay uzatılmıştı. Yeni alınan karar ile, başvuru süresi 3 Temmuz'da (30 Haziran'ın Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi sebebiyle), ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz'da dolmuş olacak.

Kanun kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi dairelerine 4 milyon 524 bin 66 mükellef başvurdu ve bu kapsamda 6 milyon 639 bin 482 yapılandırma dosyası hazırlandı. Kanun kapsamında bugüne kadar 265 milyar 379 milyon 176 bin liralık alacak yapılandırılırken 20 milyar 725 milyon 946 bin 126 liralık tahsilat gerçekleştirildi.

SON GÜNE DİKKAT

Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen kişilerin 3 Temmuz'a kadar başvurması çağrısında bulunuldu. Kanun gereğince sürenin uzatılması imkanı bulunmuyor. Bunlarla birlikte, kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar