Bolu depremi sonrası Naci Görür’den ‘hayati’ uyarı: Marmara depreminin habercisi mi?

Bolu depremi sonrası Naci Görür’den ‘hayati’ uyarı: Marmara depreminin habercisi mi?
Marmara depreminin büyüklüğünün 9’u bulacağını açıklayan Prof. Dr. Naci Görür, Bolu depremi sonrasında hayati bir uyarı daha yaptı. “Depremler, kaderimiz değil. Bu iş, öyle zor değil. Kent dediğimiz zaman 6 tane bileşen var; yönetim sistemi, halk, altyapı, yapı stoku, çevre-ekosistem ve ekonomi" diyen Görür Avrupa Yakası’nda deprem zararlarının daha fazla hissedileceğini belirtti.

Marmara Bölgesinde deprem alarmı verdiklerini, özellikle kıyıda on kilometre içerisinde kalan alanlarda depremin oldukça şiddetli hissedileceğini ve Avrupa Yakası’nda deprem zararlarının daha fazla hissedileceğini belirten Naci Görür, depremin şiddetinin 9.0’ı bulacağını ifade etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi''nce düzenlenen ''Deprem Eylem Planı Çalışma Toplantısı''nda konuşan Naci Görür, “Eğer Adanalılar, benden ''Rahat rahat evinize giriniz'' dememi bekliyorlarsa; üzgünüm, söyleyemeyeceğim. 50 bin kişi, 1 gecede, 1 dakikada öldü. Bilinmeyen bir deprem değildi. Yıllardır söyleniyordu” dedi.

Görür “Eğer Türk milleti olarak neslimizi burada sürdüreceksek; depreme direnen kentler oluşturabiliriz. Depremler, kaderimiz değil. Bu iş, öyle zor değil. Kent dediğimiz zaman 6 tane bileşen var; yönetim sistemi, halk, altyapı, yapı stoku, çevre-ekosistem ve ekonomi" diyerek uyardı.

“13 MİLYON YIL ÖNCE BAŞLADI VE DEVAM EDECEK”

Adana Havzası''nın deprem levhasına yakın olduğunu vurgulayan Görür, "Dünyanın en büyük depremleri, levha sınırlarında meydana gelir. Bu durum, milyonlarca sene devam edecektir. ''Adana''ya deprem bir şey yapmaz'' diyemeyiz. Fakat Adana, depreme dirençli hale getirilebilir. Eğer Türk milleti olarak neslimizi burada sürdüreceksek; depreme direnen kentler oluşturabiliriz. Tıpkı Japonlar, Amerikalılar ve Çinliler gibi. Adanalılar da Türkiye''ye örnek olmalı. Depremler, kaderimiz değil. Bu iş, öyle zor değil. Kent dediğimiz zaman 6 tane bileşen var; yönetim sistemi, halk, altyapı, yapı stoku, çevre-ekosistem ve ekonomi. Depremler, 13 milyon yıl önce başladı ve devam edecek. Durduramazsanız. Yapılacak tek şey; deprem dirençli yerler yapmak. Siyasiler yapacak, sizin gücünüz ise oylarınız. Talep edeceksiniz. ''Depremde ölmek istemiyoruz, çocuklarımızı feda etmek istemiyoruz'' diye pankart kaldıracaksınız. Deprem, siyaset üstü meselesidir. Parti ayırmaz, bunu unutmayın" diye konuştu. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar