BM raportörlerinden üye ülkelere Gazze'de soykırımı durdurun çağrısı

BM raportörlerinden üye ülkelere Gazze'de soykırımı durdurun çağrısı
Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının "devam eden soykırımı durdurmak" için tüm güçleriyle mücadele etme çağrısında bulundu.

BM Sağlık Hakkı Özel Raportörü Tlaleng Mofokeng ve Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki durumu ele alan ortak bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesine yönelik baskın düzenlemesi ve hastanenin yıkılması gibi olayların kınandığı ifade edildi. Raportörler, BM üyesi ülkelere Gazze'deki soykırımı durdurmak için tüm güçlerini kullanma çağrısında bulunarak, İsrail'in sivilleri hedef almasının endişe verici olduğunu belirtti.

Gazze'deki sağlık altyapısının kasıtlı olarak tahrip edilmesinin, nüfusu etkisiz hale getirmek için hesaplanmış bir taktik olduğuna dikkat çekilen açıklamada, insani yardıma erişimin öneminin vurgulandı. BM üyesi ülkelerden, Gazze'deki trajik duruma müdahale etmek ve insanlara gerekli sağlık hizmetlerini sunmak için harekete geçmeleri istendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar