Bitcoin’de Ağustos ayından bu yana bir ilk!

Bitcoin’de Ağustos ayından bu yana bir ilk!
Bitcoin geçen haftaki rallisini genişleterek Ağustos ayından bu yana ilk kez 27.000 doların üzerine çıktı. Öte yandan Solana, Litecoin ve Bitcoin Cash gibi altcoinler de yükselişe geçti.

Bitcoin (BTC), son beş hafta içerisinde ilk kez pozitif bir seyir izledi ve yüzde 3,7 artışla 27.418 dolara yükseldi. Solana yüzde 6 civarında değer kazanırken, Litecoin yüzde 6,5 ve Bitcoin Cash yüzde 8 artış kaydetti.

25.000 dolarlık psikolojik destekte uzun süren mücadelenin ardından BTC’nin sabit kalmayı başardığını düşünen analistler ise önümüzdeki günlerde Bitcoin’in 28.000 dolara iğne atmasını öngörüyor. Öte yandan bu haftadan sonra fiyat artışları için Federal Rezerv’in borçlanma oranlarını sabit tutması bekleniyor.

Kaiko kıdemli araştırma analisti Dessislava Ianeva, “Yukarı yönlü hareket için net bir katalizör görmüyorum.” diyerek söz konusu yükselişi şu ifadelerle yorumladı:

“Mevcut düşük likidite ortamında, nispeten düşük alım satım baskısı spot fiyat hareketlerini güçlendirebilir ve türev piyasalarda likidasyonları teşvik edebilir.” (BTC Haber)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar