Bitcoin için kritik tarih! 30 bin doları görebilir

Bitcoin için kritik tarih! 30 bin doları görebilir
Yatırımcıların iniş ve çıkışlarını yakından takip ettiği kripto para piyasası analistlerine göre, BTC fiyatının ilk önce 26 bin dolardaki büyük direnci geçmesi gerekecek, BTC fiyatı, bu haftanın kapanışında pozitif bir sinyal verebildiği sürece 26 bin dolar önümüzdeki haftadan itibaren ulaşılabilecek bir rakam.

BITCOIN İÇİN KRİTİK TARİH! 30 BİN DOLARI GÖREBİLİR

FXStreet analistlerinden Flip Liam’a göre, küresel belirsizlik devam ederken, makro ekonomik şartlar Bitcoin fiyatını belirlemede hala büyük etkiye sahip. Ancak, kısa vadede BTC fiyatına ivme kazandıracak birkaç faktör var. Şu anda en büyük katalizör, ABD’deki enflasyonun düşmeye başlaması. ABD’de haziran ayında zirve yapan enflasyon, Temmuz ayında hız kesti.

Ülkede enflasyon, Temmuz ayında ekonomistlerin beklentilerinin altında kalarak yüzde 8,5 oldu. Analiste göre, yüksek enflasyon kira, gıda ve enerji fiyatlarını yeni zirvelere çıkarırken, ABD’lilerin kripto paralara yatırımlarını da etkiledi.

Enflasyona meydana gelen düşmeyle, daha fazla yatırımcı tekrar piyasaya dönebilir. Birinci hedefini enflasyonla mücadele olarak tanımlayan FED’in ise para politikasında ve faiz artışlarında geri adım atması muhtemel.

Kripto para dünyasında pek çok şirket, yatırımlarını artırmak ve yeni yatırım fonları oluşturmak için hamleler yapıyor. Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi, BlackRock, ABD’de yer alan kurumsal müşterilerin spot Bitcoin’e yatırım yapmalarını sağlayan bir fon başlattığını açıkladı. Analiste göre, her şey yolunda giderse  Eylül ayının başında, BTC fiyatı 28.600 doları test edebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda BTC, Eylül ortalarında 30.000 dolara ulaşabilir.

CryptoYurii olarak bilinen bir kripto para uzmanı da Bitcoin’in Eylül 2022 tarihine kadar 30.000 dolara yükselebileceğine dair görüşlerini dile getirdi. Ayrıca Bloomberg’in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone yaptığı açıklamalarda, lider kripto para biriminin 2022 yılının ikinci yarısında daha iyi bir performans gösterebileceği konusunda kendisinden emin olduğunu belirtti.

TEMKİNİ ELDEN BIRAKMAYIN UYARISI

Ancak böyle düşünmeyenler de var. Geleneksel varlıklar ve kripto para birimleri arasındaki yüksek korelasyon, yatırımcılar için önemli bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Uzmanlara göre, enflasyon baskısının azalmasıyla birlikte FED’in parasal teşvik programlarını azaltması beklense de, merkez bankasının istihdam verilerini yakından takip etmesi nedeniyle yatırımcıların yine de temkinli olmaları gerekiyor. 

Uzmanlara göre yatırımcılar, FED para politikalarını gevşetmeye başlayana kadar risk pozisyonlarını düşürmeli. Kripto para yatırımcılarının makroekonomik verileri yakından takip etmeleri gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar