Birleşik Krallık’tan stablecoin düzenlemesi için yeni hamle

Birleşik Krallık’tan stablecoin düzenlemesi için yeni hamle
Birleşik Krallık, stablecoin yasa tasarını yönelik önemli bir adım attı. Ülkede Merkez Bankası’na (BoE) stablecoin düzenlemesi yetkisi veren yasa tasarısı kabul edildi. BoE, stablecoin‘lerle ilgili kurallarını bu yıl yayınlamayı planladığını bildirdi.

Birleşik Krallık, Merkez Bankası ile finansal piyasa düzenleyici FCA arasında dengeyi sağlayacak adımı hayata geçirdi. Ülkede kabul edilen yasa tasarısı ile stablecoin düzenleme yetkisi BoE ‘ye verildi. Ülkede BoE’nin danışma yanıtına göre sistemik stabilcoin rejimi için çalışmalar sürüyor. Buna göre hem BoE hem de Finansal Hizmetler Komitesi (FCA) tarafından denetlenen stablecoin’lerin memnuniyetle karşılacağı belirtildi.

Yayınlanan danışma belgelerine göre stablecoin‘lerin operasyonlarına devam etmesinin sağlanması hedeflendi. Kulanıcı fonlarının iade edilmesi gibi yeni hedeflerin düzenleme kapsamına alınacağı da kaydedildi. Bu düzenleme kararı, katılımcıların bir bölümünü endişelendirdi. Açıklamada, söz konusu adımın istikrar risklerini azaltacağı ve hizmetlerin sürekliliğini sağlayacağı aktarıldı. Hükümet, yaklaşımını gözden geçirmek için düzenleyicilerle birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi. BoE, stablecoin’lerle ilgili kurallarını bu yıl yayınlamayı planladığını söyledi. (BTC Haber)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar