Birleşik Krallık kripto şirketlerine “son uyarı”da bulundu

Birleşik Krallık kripto şirketlerine “son uyarı”da bulundu
Birleşik Krallık FCA, kayıtsız kripto şirketlerine reklam kurallarına uygunluk konusunda “son” uyarıda bulundu. Mali düzenleyici, katılımın olmamasından duyduğu hayal kırıklığını bir mektupta dile getirdi.

Birleşik Krallık finansal piyasalar düzenleyicisi Financial Conduct Authority (FCA), yakında yeni pazarlama kurallarına tabi olacak kripto firmalarının katılım eksikliğinden duyduğu endişeyi bir kez daha dile getirerek, kurallara uymamanın sonuçlarının ağır olabileceği uyarısında bulundu.

FCA, 21 Eylül tarihli bir mektupta, İngiltere’deki tüketicilere kripto varlıkları pazarlayan firmalara son bir uyarıda bulunduğunu söyledi. Dört sayfalık mektupta ilk olarak, ajansın kripto firmalarına ulaşmak için gösterdiği çabalar belgelendi ve 8 Haziran’da açıklanan kurallara uymaları için onlara destek olmaya çalışıldı.

FCA, daha fazla teknik geliştirme gerektiren özellikleri tanıtmak ve en iyi uygulamalar hakkında uzun notlar yayınlamak için son tarih olan 8 Ekim’i 8 Ocak 2024’e uzatacak kadar esneklik sağlamıştı. Ancak mektupta “birçok kayıtsız, denizaşırı kripto varlık firması […] en iyi çabalarımıza rağmen FCA ile ilişki kurmayı reddetti.” ifadeleri kullanıldı. Mektupta kanıt olarak, bu tür firmalardan 150 tanesine gönderilen bir ankete yalnızca 24 tanesinin yanıt verdiğine dikkat çekilerek şu sözler kaydedildi:

“Kurallar yürürlüğe girdikten sonra, yetkisiz ve kayıtsız kripto işletmeleri yalnızca yetkili bir kişi tarafından onaylanmış veya Finansal Promosyon Düzenindeki belirli dar muafiyetler kapsamında olan finansal promosyonları iletebilecekler.”

Kurum tarafından bugüne dek yapılan açıklamalara göre, kripto varlıklarının yasa dışı tanıtımı cezai bir suç haline gelecek. İhlal edenler bir uyarı listesine alınacak ve tanıtımları engellenebilecek ya da web siteleri, sosyal medya veya uygulamalardan kaldırılabilecek. Bu aracıların, Kara Para Aklama ve Terörle Mücadele Finansmanı düzenlemeleri ve diğer önlemler doğrultusunda yeni kuralları da dikkate almaları beklenecek.

Mektupta, FCA’nın ihlalcilerden parasal tazminat talep edebileceği ve Birleşik Krallık vatandaşlarıyla yaptıkları sözleşmelerin uygulanamayacağı da belirtildi. Ayrıca yeni gereklilikleri karşılayamayan kripto varlık formlarının, Birleşik Krallık’taki tüketicilerin promosyonlarına yanıt vermesini önlemek için adımlar atması bekleniyor. (BTC Haber)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar