Birçok ürüne gelen zamlar sonrası esnaflar bir bir camlarına özür yazısı asmaya başladı

Birçok ürüne gelen zamlar sonrası esnaflar bir bir camlarına özür yazısı asmaya başladı
Ayçiçek yağı, un ve şeker fiyatları başta olmak üzere her şeye zam gelince esnaf ürettiği ürünleri zam yapmak zorunda kaldı. Esnaf vatandaştan özür dileyerek zamları böyle duyurdu.

Ayçiçek yağı, şeker, un ve birçok ürüne gelen zamlar sonrası marketlerde artık kotalı ürünler satılmaya başladı. Girdi maliyetlerine gelen dev zamlar sonrası pastane ve börekçiler de ürünlerine zam yapmak zorunda kaldı. Esnaf artık ürünlerine yaptığı zamları kalem kalem nedenleriyle açıklama gereği duyuyor. Bir börekçi ve lokanta iş yeri camına astığı zam duyurusu durumun vahametini ortaya koydu. Benzer görüntüler, Türkiye’nin birçok ilinde yapılan uygulama sonrası ortaya çıkıyor. 

Sıvı yağ, un ve şeker başta olmak üzere ham maddeye zam gelen pastane sahipleri ve börekçiler ürünlerine zam yapmak zorunda kaldı. Müşterilerin zamlara tepki göstermesi sonrası esnaf ilginç yöntemler üretmeye başladı.

Hakkari’de bir başka esnaf ise, iş yerinin camına astığı kağıtta şu ifadelere yer verdi:

“Hepinizden çok özür dileriz. Yağa zam geldi. Tavuğa zam geldi. Tüpe zam geldi. Doğalgaza zam geldi. Manava zam geldi. Plastik ambalaja zam geldi yani anlayacağız her şey zam aldığı için bizim yemeklere de zam geldi. Tekrardan özür dileriz bütün müşterilerimizden… Hakkari Sofrası”

hakkari-001.jpg

ESNAFTAN NEDEN ZAM YAPTIK AÇIKLAMASI

 

Daha öncede bir börekçi 3 ay önce ile bugünün fiyatları karşılaştırıp camına asmıştı. 

Fiyatların altına bir de not düşen börekçi şunları yazdı:

"1 çuval un 3 ay önce 110 liraya satılırken bugün 375 lira olmuş. Üretimde kullanılan hambal yağının kilosu 3 ay önce 150 lira iken bugün 500 liraya yükselmiş. Boyoz yağı 3 ay önce 75 lira iken bugün 275 lira olmuş. Susamın kilosu 3 ay önce 120 lira iken, bugün 295 liraya yükselmiş. 

Bu ve benzeri kullandığımız 40 çeşit hammaddeye zam gelmiştir. Sattığımız ürünlere mecburi olarak fiyat artışı yapılmıştır. Allah yardımcımız olsun…"
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar