Vatandaş kadar esnaf da şikayetçi... Fırıncılar zam yaptıkları için mahcup! Fiyat artışının sebeplerini cama astılar

Vatandaş kadar esnaf da şikayetçi... Fırıncılar zam yaptıkları için mahcup! Fiyat artışının sebeplerini cama astılar
Türk Lirası'nın dolar kuru karşısındaki değer kaybı temel gıda ürünlerine zam olarak yansıyor. Son olarak fırıncılar, ürünlerine yaptığı zammın nedenini işyerinin camına astığı kağıtta madde madde anlattı.

Türk Lirası'nın dolar kuru karşısındaki değer kaybının temel gıda ürünlerine olumsuz yansımaları sürüyor. Maliyetlerdeki yükseliş nedeniyle birçok üründe fiyatlar katlanarak artıyor.

Enflasyon artarken vatandaşın geçim sıkıntısı her geçen gün artarak devam ediyor. Özellikle yağ, un ve şeker başta olmak üzere A'dan Z'ye her ürüne gelen vatandaşı her geçen gün zora sokmaya başladı.

Yapılan zamlara özellikle sosyal medyadan tepkilerde devam ediyor. Vatandaşlar alışveriş yaptıkları yerlerdeki etiket fiyatlarını sosyal medya paylaşımlarıyla duyurmaya çalışıyor.

Zamlar sadece vatandaşı değil zaten salgın nedeniyle oldukça sıkıntılı günler geçiren esnafı da derinden etkilemeye devam ediyor. Ürünlerinde kullandıkları hammaddelere gelen artışlar sonrası esnaflarda zam yapmaktan başta çare bırakmadı.

Son olarak bir börekçi esnafı ürünlerine yaptığı zammın nedenini işyerine camına astığı kağıtta tane tane anlattı.

 

 

"ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN" 

Kullandığı 40 çeşit hammaddeye zam geldiğini hatırlatan esnaf, sattığı ürünlerde mecburen fiyat artışına gidildiğini belirterek, “Allah yardımcımız olsun” dedi.

3 AY İÇİNDEKİ ARTIŞI AÇIKLADI

Pastane esnafı paylaşımında, 3 ay önce 110 TL’ye aldığı 1 çuval unun 375 TL’ye, hambal yağının 150 TL’den 500 TL’ye, boyoz yağının 75 TL’den 275 TL’ye ve susam fiyatının ise 120 TL’den 295 TL’ye çıktığını belirtti.

TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNE KOTA GELMİŞTİ

Son dönemlerde peş peşe gelen zamlar sonrasında şimdi de kota sorun ortaya çıkmıştı. Bazı marketlerde yağ, şeker ve un reyonlarının önünde, ürünlerin satışlarının sadece 1 adetle sınırlandırıldığı açıklamıştı.

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar