Bir aydır öksürüyordu böbreğinden 5 santimlik kitle çıktı

Bir aydır öksürüyordu böbreğinden 5 santimlik kitle çıktı
Amasya'da yaşadığı öksürük şikayeti nedeniyle bir aydır hastaneye başvuran Sultan Değirmenci'nin yapılan tetkiklerinde sağ böbreğinde 5 santimlik bir kitle tespit edildi.

Bu durum üzerine üroloji uzmanı Op. Dr. Ahad Safaralıyev tarafından laparoskopik cerrahi yöntemiyle başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi ve hasta iki gün sonra taburcu oldu. Değirmenci, yaşadığı aşırı öksürük ve böbrek kitiyle mücadele ettiği günlerin ardından sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

"BÖBREK KANSERİNİN ERKEN TEŞHİSİ YAŞAM KURTARICIDIR"

Op. Dr. Ahad Safaralıyev, böbrek tümörlerinin erken dönemlerinde genellikle belirti göstermediğine dikkat çekerek, "Bu tür tümörler genellikle rutin kontrollerde veya başka nedenlerle yapılan tetkikler sırasında fark edilir. Ancak, idrarda kan görülmesi, bel ağrısı, kilo kaybı ve iştahsızlık gibi belirtiler, böbrek kitlesi olabileceğini işaret edebilir. Erken teşhis ve tedavi, böbrek tümörlerinin yönetiminde kritik bir rol oynar ve hastalığın ilerlemesini engelleyebilir. Bu tür tümörlerin metastaz yapması durumunda tedavi edilmesi çok zor olabilir ve kemoterapi ile radyoterapiye direnç gösterebilir. Dolayısıyla, böbrek kanserinin erken teşhisi yaşam kurtarıcı olabilir" şeklinde konuştu.

Laparoskopik cerrahinin geleneksel açık cerrahiye göre birçok avantajının olduğunu belirten Safaralıyev, "Bu yöntem, daha küçük kesiler gerektirdiği için hastaların iyileşme süresini kısaltır ve hastanede kalış süresini azaltır. Ayrıca, daha az kan kaybıyla gerçekleştirilen bu yöntem, transfüzyon ihtiyacını azaltır ve ameliyat sonrası komplikasyon riskini düşürür. Daha az doku hasarıyla birlikte, ameliyat sonrası ağrı ve ağrı kesici kullanımı da azalır. Bu yöntem aynı zamanda daha iyi kozmetik sonuçlar sağlar, çünkü kesiler daha küçük olduğundan dikiş izleri daha az belirgindir" şeklinde açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar