Bir adımla il değiştirip, 2 dakika farkla iftar açıyorlardı: Bir devir sona erdi

Bir adımla il değiştirip, 2 dakika farkla iftar açıyorlardı: Bir devir sona erdi
Bir adımla il değiştirip, 2 dakika farkla iftar açıyorlardı: Bir devir sona erdi.

Karadeniz'de Şentepe ve Ambartepe mahallelerinde, yıllardır devam eden bir gelenek artık tarih oluyor.

Komşu mahalleler arasında yer alan bu iki mahalle, kapı komşusu olmalarına rağmen iftar saatlerini ikişer dakika farkla açıyorlardı. Ancak ilçe müftülerinin yaptığı görüşme sonucunda, bölgedeki iki caminin ezan saatleri eşitlendi.

Yaklaşık 80 yıllık bir yerleşim yeri olan bu mahallelerde bir adımla iller arasında geçiş yapılırken, komşu mahalleler arasında yaşanan bu küçük farklılık dikkat çekiyordu. Mahalleliler, zaman içinde bu durumun bazen mizahi, bazen de tatlı tartışmalara yol açtığını belirtiyorlardı. Şimdi ise bu farklılık ortadan kalktı.

aw160392-05.jpg

İlçe müftülerinin yaptıkları görüşme sonucunda, bölgedeki iki caminin ezan saatleri eşitlendi. Şentepe ve Ambartepe mahallelerinde yaşayanlar artık aynı anda iftar açacaklar. Mahalle sakinleri, kararın bölgede birlik ve beraberliği daha da güçlendireceğine inanıyorlar.

Samsun’un Terme ilçesi tarafında bakkal dükkanı bulunan Turan Kışla, "Bir tarafım Ordu, bir tarafım Samsun. Burada hep birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Önceden burada 2 dakika ezan farkı vardı, şu an onlar eşitlendi. Tüm vakitler aynı saat, aynı dakika içerisinde okunuyor. Burada tatlı tartışmalar oldu, o nedenle artık eşitlendi. İki adımla iller değişiyor” dedi.

Bu kararın mahalle sakinleri arasında olumlu bir etki yaratmasının beklendiği ifade ediliyor. Ayrıca, Şentepe ve Ambartepe mahallelerinde artık bir akşam Samsun tarafında, diğer akşam ise Ordu tarafında ortak iftar programları düzenlenecek. Bu programlar, mahallelerde bulunan camilerin alanında gerçekleşecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar