Oruç tutanlar sahuru atlamamalı

Oruç tutanlar sahuru atlamamalı
Ramazan ayında, günün iki önemli öğünü olan iftar ve sahur, beslenme alışkanlıklarında değişikliklere yol açıyor. Genellikle 3-4 öğün tüketilen besinler, bu dönemde 2 öğüne düşüyor.

Medicana Sağlık Grubu İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ömer Akyürek, sahurun atlanmaması gerektiğini vurguluyor.

Öğün sayısının azalmasına rağmen günlük alınması gereken protein, vitamin ve mineral miktarlarının değişmemesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Ömer Akyürek, "Günün oruç tutulmayan bölümünde en az 2 öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekir" diyor.

Sıvı alımının da önemine dikkat çeken Dr. Akyürek, iftar ve sahur arasında yeterli sıvı alımının sağlanması gerektiğini belirtiyor. "Günde ortalama en az 2-2,5 litre su içmeye özen gösterilmeli, bunun yanı sıra ayran, taze sıkılmış meyve-sebze suları, sade soda gibi içecekler de tercih edilmeli" diye ekliyor.

Sağlıklı bir Ramazan geçirmek için Doç. Dr. Ömer Akyürek, sahur öğününde protein içeriği yüksek ve sindirimi kolay besinlerin tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca iftar öğününde de hızlı bir başlangıç yapılmaması ve yemeklerin yavaş yavaş yenmesi önem taşıyor.

Akyürek, suyun yanı sıra bitki çayları ve süt gibi içeceklerin tercih edilmesinin de su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olabileceğini belirtiyor. Önerilen su tüketiminin aralıklı olarak yapılarak, tek seferde çok yüksek miktarda su içilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar