Binlerce euroluk fon İsmailağa'yı karıştırdı!

Binlerce euroluk fon İsmailağa'yı karıştırdı!
İsmailağa cemaatinin “İslamofobiyle mücadele” kapsamında aldığı fon, cemaat içerisindeki tartışmaları körükledi. Ortaya çıkan bu durum sonrası bir açıklama yapan Cübbeli Ahmet, "Bu zillete katlanmak asla câiz değil" derken, ona yanıt ise İsmailağa cemaatinin eski lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun torunu Abdülhalik Ustaosmanoğlu’ndan geldi.

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü''den İsmailağa cemaatinin aldığı fon hakkında gelen eleştiri, adeta cemaat için kavganın da fitilini ateşledi.

Cmeaatin ''İslamafobi ile mücadele'' kapsamında tam 31 bin 455 euro hibe aldığı iddia edilirken, cemaatin önde gelen isimlerinden gelen sert açıklamalar da birbirini kovaladı.

Konuyla ilgili "Bu zillete katlanmak asla câiz değil" diyen Ünlü’ye, İsmailağa cemaatinin eski lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun torunu Abdülhalik Ustaosmanoğlu’ndan yanıt geldi.

Cumhuriyet''ten Sefa Uyar''ın haberine göre Ustaosmanoğlu, Ünlü''ye tepki göstererek, “Şer konusunda insanlara yol açmamak lazım. Düşmanlık konusunda yardımlaşmayın. Bilip bilmeden sosyal medyada paylaşmayın. Önce bir sorun; AB’den ne almışız, almamışız. Bir sor da sonra paylaş. Koskoca adamsın. İnsanları düşmanlığa teşvik etme” ifadelerini kullandı.

Ünlü, konuyla ilgili, “Eğitim için AB’ye proje sunup onlardan para almak, 20-30 bin avro için bu zillete katlanmak asla câiz değil. Dış devletlerden bir dernek ve vakfın yardım ve bağış kabul etmesi uygun olmaz. Zira bugün para alan yarın emir alır” demişti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar