Bingöl’den Adıyaman'a kardeş eli

Bingöl’den Adıyaman'a kardeş eli
Bingöl Vali Güner Orbay Ortaokulu tarafından Adıyaman'da kardeş okul seçilen Sincik İnlice İmam Hatip Ortaokulu için başlatılan yardım kampanyasında toplanan erzak ve kırtasiye malzemeleri bölgeye gönderildi.

İHA’da yer alan habere göre, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde yıkıma neden olmuştu. Depremlerin ardından ardı ardına yardım kampanyaları yapılırken, Milli Eğitim Bakanlığı da depremden etkilenen okulları diğer illerdeki okullar ile kardeş okul ilan etmişti.

Depremden ağır etkilenen Adıyaman’ın Sincik ilçesindeki İnlice İmam Hatip Ortaokulu ile Bingöl merkezdeki Vali Güner Orbay Ortaokulu kardeş okul ilan edildi. Depremzede öğrenci ve aileleri için hemen kolları sıvayan okul yönetimi ile öğrenciler, bayram öncesi erzak yardımı toplamaya başladı. Bir hafta içerisinde 220 koli erzak ve 25 koli de kırtasiye malzemesi toplayan öğretmen, öğrenci ve veliler, topladıkları erzakları 35 öğrencinin yardımı ile kolileyerek hazır hale getirdi. Toplanan yardımlar araçlara tek tek yüklenerek Adıyaman’a doğru yola çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar