Binance önemli belgeleri yok etti

Binance önemli belgeleri yok etti
Günlük işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance ve şirketin CEO’su Changpeng Zhao’ya, Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) dava açtı.

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), bir federal mahkemede Binance ve CZ olarak bilinen Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’nun şirketi dünyanın en büyük kripto para borsası haline getirirken çeşitli ABD türev kurallarını çiğnediğini ifade etti. Düzenleyici kurum iddiasında, Binance’in ajansa yıllar önce kaydolması gerektiğini ve bu sebeple CFTC’nin kurallarını ihlal etmeye devam ettiğini belirtti.

Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) İcra Bölümünün Baş Hukuk Müşaviri Gretchen Lowe, konu hakkında yaptığı açıklamada, ‘Sanıkların kendi e-postaları ve sohbetleri pek çok şeyi gösteriyor. Bu noktada Binance’in uyumluluk çabalarının bir düzmece olduğunu ve şirketin defalarca kanunlara uymak yerine kar etmeyi seçtiğini görüyoruz’ dedi.

Son olarak kurum, Binance’in bazı faaliyetleri için üst düzey ABD’li müşterilerinin konumlarını gizlemek adına VPN bağlantılarını kullanmak talimatı verdiğini de ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar