Binance, Güney Kore’ye Do Kwon soruşturmasına yardım ediyor

Binance, Güney Kore’ye Do Kwon soruşturmasına yardım ediyor
Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Güney Kore’de yaşanan Terra Blockchain ekosisteminin çöküşünün baş aktörlerinden olan Do Kwon hakkında soruşturmalar devam ederken, Binance yetkililere yardımcı oluyor.

Terra Blockchain ekosisteminin arkasındaki Terraform Labs ’ın kurucularından olan Do Kwon’un Güney Kore’deki soruşturması devam ediyor. Güney Koreli yetkililer son hamlelerinde, kripto para borsası Binance’in yetkililerinden Do Kwon’un kripto borsasında tutulduğu iddia edilen kripto varlıklarından herhangi birini geri çekmesini önlemek adına yardım talebinde bulundu.

Güney Kore basını gün içinde Terraform Labs CEO’su Do Kwon’un varlıklarının Güney Kore’de olmadığını belirtti. Güney Koreli yetkililer, 2020 yılında Do Kwon ile ilişkilerini kestiğini belirten Shin Hyun-Seung’un da savcılar tarafından sorguya çekildiğini ifade etti.

Son olarak hem Güney Kore hem de ABD, Karadağ’a resmi iade talebinde bulundu. Yetkililer, Do Kwon’un iadesinin kısa bir zamanda olmayacağını, iadenin uzun bir zaman alabileceğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar