BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı!

BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı!
Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali, bu yıl İzmir dışındaki bir şehirde ilk kez düzenleniyor. Ege Bölgesi'ndeki şehirlerden gelen toplam 100 proje, yarışmada yarı finale katılıyor.

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Bekir Cevizci, 18. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında başarılı bir katılım sergilediklerini belirtti. Ege Bölgesi'ndeki okulların hazırladığı 887 proje arasından 100'ü bölge finaline katılmaya hak kazanırken, Muğla'dan başvurulan 90 proje arasından 13'ü seçildi.

Bu projeler, 3 gün boyunca sergilenerek perşembe günü yapılacak ödül töreninde dereceye giren öğrenciler Türkiye finallerine gitmeye hak kazanacak.

aw189255-03.jpg

Cevizci, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi'nin Ege Bölgesi'nde yüzde 13'lük bir başarıyla öne çıktığını vurguladı. Türkiye genelinde ise en fazla proje başvurusu yapan ikinci okul olduklarını belirtti. Öğrencilerin projeleri, günlük hayatta karşılaşılan problemlere çözümler sunan patent ve inovasyon değeri taşıyan çalışmalardan oluşuyor.

Yarışma, öğrencilerin bilimsel ve teknolojik alandaki yaratıcılıklarını sergilemeleri için önemli bir platform sunuyor.

aw189255-02.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar