Biden kongreye mektup gönderdi! Türkiye'ye F-16 satışı onaylansın

Biden kongreye mektup gönderdi! Türkiye'ye F-16 satışı onaylansın
ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Başkan Biden ve Dışişleri Bakanı Blinken'in Türkiye'nin F16 filosunun modernizasyonuna verdiği destek bir kez daha vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, düzenlenen günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, Başkan Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in, Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna olan desteğini bir kez daha vurguladı.

Patel, "Başkan Biden, Bakan Blinken, NATO'nun birlikte çalışabilirliğine önemli bir yatırım olarak gördüğümüz Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna desteğimizi açıkça ifade etti" dedi. Ancak, Patel, silah satışlarının gözden geçirilmesinde ABD Kongresinin önemli bir rol oynadığını belirtti.

Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin İsveç'in NATO üyeliğine kabul edilmesine yönelik tasarıyı onaylamasını memnuniyetle karşılayan Patel, Ankara'dan sürecin onay belgesini en kısa zamanda Washington'a göndermesini beklediklerini ifade etti.

Vedant Patel, Türkiye'nin NATO ittifakındaki kritik rolüne vurgu yaparak, "Türkiye'nin sadece ittifak için değil, aynı zamanda bölgede inanılmaz bir güvenlik ortağı olduğuna inanıyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Sözcü Yardımcısı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile düzenli görüşmelerde bulunduğunu ve Türkiye ile kilit alanlarda birlikte çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Öte yandan, ABD'li bir yetkili, Başkan Biden'ın, Türkiye'ye F-16 satışı için Kongre'ye resmi bildirimde bulunma niyetini ifade eden bir mektup gönderdiğini belirtti. Yetkili, bu sürecin gecikmeden ilerlemesi için Kongre'ye çağrı yapıldığını söyledi.

ABD yönetimi, Türkiye'nin F-16 filosunu güncellemesine yönelik destek açıklamasını, NATO müttefiki Türkiye ile olan işbirliğini güçlendirmek adına önemli bir adım olarak nitelendiriyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar