Biden geminin çarpması sonucu çöken köprüyü ziyaret etti

Biden geminin çarpması sonucu çöken köprüyü ziyaret etti
ABD Başkanı Joe Biden, kargo gemisinin çarpması sonucu kısmen çöken Baltimore'daki Francis Scott Key Köprüsünü ziyaret etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Baltimore'daki Francis Scott Key Köprüsü'nü ziyaret ederek, kargo gemisinin çarpması sonucu meydana gelen kısmi çöküntüye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Biden, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yerel yetkililere başsağlığı dileyerek, ulusun desteğini ifade etti. Yapmış olduğu konuşmada, "Buraya sizinle birlikte yas tutmaya geldim. Aynı şey değil ama ruhunuzun bir parçasını kaybetmenin nasıl bir şey olduğunu az çok biliyorum" diyen Biden, olayın önemine vurgu yaptı.

Yeni köprünün en kısa sürede inşa edilmesi için federal hükümetin imkanlarını seferber edeceklerini belirten Başkan Biden, bu süreçte vali ile yakın işbirliği içinde olacaklarını kaydetti. Ayrıca, yeni köprü inşaatının maliyetinin tamamının federal hükümet tarafından karşılanmasını talep etti. Biden, ABD Kongresi'nden gerekli bütçenin onaylanması konusunda da hassasiyetle bahsetti.

Kazanın sorumlularının hesap vereceğini vurgulayan Biden, yönetiminin bu trajediden etkilenenlere yardım sağlama ve sorumluları adalet önünde hesap vermeye teşvik etme konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

Sri Lanka'nın başkenti Colombo'ya gitmek üzere Baltimore Limanı'ndan yola çıkan Singapur bandıralı "Dali" adlı kargo gemisinin köprüye çarpması sonucu yaşanan kaza, Maryland eyaletinde acil durum ilan edilmesine sebep olmuştu. Kazada, 8 inşaat işçisinden 2'si kurtarılırken, 2 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Olay sonucu 4 kişinin ise kaybolduğu belirtilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar