Biden: Gazze’ye havadan yardım yapacağız

Biden: Gazze’ye havadan yardım yapacağız
ABD Başkanı Joe Biden, "Önümüzdeki günlerde Ürdün'deki ve diğer ülkelerdeki dostlarımızla birlikte havadan yardım yapacağız” dedi

ABD Başkanı Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri'nin Gazze Şeridi'nde daha etkin bir yardım çabası içinde olması gerektiğini belirterek, "Önümüzdeki günlerde Ürdün'deki ve diğer ülkelerdeki dostlarımızla birlikte (Gazze'ye) havadan yardım yapacağız” dedi.

Biden, Beyaz Saray'da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile gerçekleştirdiği görüşmede, dün Filistinlilere yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırıyı "trajik ve endişe verici bir olay" olarak nitelendiren Biden, yaşanan can kayıplarının yürek parçalayıcı olduğunu ifade etti. "Masum insanlar ailelerini besleyemeyecek kadar korkunç bir savaşın içinde kaldılar" diyen Biden, ABD'nin Gazze Şeridi'ne yönelik yardım çabalarını artırma sözü verdi.

Gazze'ye daha fazla yardım ulaştırılması gerektiğini vurgulayan Biden, "Önümüzdeki günlerde Ürdün'deki ve diğer ülkelerdeki dostlarımızla birlikte havadan yardım yapacağız" açıklamasında bulundu. Ayrıca, bölgeye karayolu sevkiyatını artırma ve İsrail'in yardımların ulaştırılmasını kolaylaştırması konusunda kararlı olduklarını belirterek, "Mazeret yok çünkü gerçek şu ki Gazze’ye akan yardım yeterli değil. Masum hayatlar tehlikede, çocukların hayatları tehlikede. Biz de onlar oraya daha fazla yardım götürene kadar buna seyirci kalmayacağız. Sadece birkaç kamyon değil, yüzlerce kamyon göndermeliyiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar