Beyoğlu'ndaki patlamanın saldırganı yakalandı! İşte o anlar!

Beyoğlu'ndaki patlamanın saldırganı yakalandı! İşte o anlar!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını açıklamasında bulundu. Taksim Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı saldırının şüphelisi gözaltına alındı. Emniyet ekiplerinin teröristi takibi sonucu yakalandı. İşte o anlar kameralara böyle yansıdı.

PATLAMANIN FAİLİ GÖZALTINA ALINDI

Beyoğlu İstiklal Caddesi''nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı saldırının faili gözaltına alındı. Emniyet ekiplerinin teröristi takibi sonucu yakalandığı anlar kameralara yansıdı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde 16.13''te bir kadın caddedeki banka çanta bırakıyor. Şüpheli kadın, çantayı banka koyduktan bir süre sonra patlama meydana geliyor. Patlamanın şüphelisi kadın gece saatlerinde emniyet ekiplerince gözaltına alındı. O anlar polis kamerasına yansıdı.

Saldırı sonrası düzenlenen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstiklal Caddesi''ndeki patlamayla ilgili gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki fotoğrafını paylaştı.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Emniyet Taksim İstiklal Caddesi''ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin Suriye uyruklu Ahlam Albahsır olduğunu açıkladı.

Emniyet''in açıklaması şöyle: 

"Pazar günü Beyoğlu ilçesi Taksim İstiklal Caddesinde meydana gelen Bombalı Terör
Saldırısı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; Bombayı koyan şüpheli kadın şahsın olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelenmiştir. Şahsın taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler ilçesine gittiği tespit edilmiş, yapılan fiziki ve teknik çalışmada şahsın irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlenmiştir.

Yapılan operasyonda 46 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edilmiştir. Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam ALBASHIR isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir. PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

PATLAYICININ TÜRÜ TESPİT EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kriminal Daire Başkanlığı, saldırıda kullanılan patlayıcının türü ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Olay yerinden, teröristin olay yerine gelirken kullandığı araçtan ve şehit olan vatandaşlarımızın üzerinden elde edilen bulguların Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı İstanbul Bölge Laboratuvarımızda gerçekleştirilen kimyasal incelemesinde, saldırıda kullanılan patlayıcının yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğu tespit edildiği" öğrenildi. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar